Süper Lig'in ilk 6 haftasında 2 galibiyet ve 4 yenilgi alan bordo-mavili takımın bu sezonki en pahalı transferleri (yaklaşık 21 milyon lira) Onazi ve Castillo, teknik direktör Ersun Yanal tarafından yedek kulübesinde oturtuldu.

Geride kalan 6 haftada 355 dakika forma giyen Nijeryalı Onazi, son 2 maçta 32 dakika şans bulabildi. Ligde 5 maçta 359 dakika görev yapan Kolombiyalı Castillo ise son 2 karşılaşmada 26 dakika mücadele etti.
Onazi, iyi başlamıştı

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Onazi, ligin ilk haftasında bordo-mavili takımın 2-0 galip geldiği Kasımpaşa maçında takımına galibiyeti getiren golleri atarak iyi bir başlangıç yapmıştı.

Kasımpaşa maçında 90 dakika sahada kalan futbolcu, ardından sırasıyla Gaziantepspor karşılaşmasında 53, Osmanlıspor ve Aytemiz Alanyaspor müsabakalarında ise 90 dakika oynadı. Onazi, son 2 haftada Atiker Konyaspor karşısında 2, Kardemir Karabükspor maçında ise 30 dakika forma giydi.
Castillo'nun golü veya asisti yok

Süper Lig'in geride kalan bölümünde golü veya asisti bulunmayan Castillo, ligin ilk haftasında Kasımpaşa maçında 63 dakika oynadı.

Gaziantepspor, Osmanlıspor ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarında 90'ar dakika sahada kalan hücum oyuncusu, Atiker Konyaspor müsabakasında kadroda olmasına karşın şans bulamadı, son Kardemir Karabükspor maçında ise 26 dakika süre aldı.

Trabzonspor, sezon başında İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Lazio'nun orta alan oyuncusu Ogenyi Eddy Onazi ile 3,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında 4 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fabian Andres Castillo Sanchez ise ABD'nin Dallas Kulübünden satın alma opsiyonlu 3 milyon dolara kiralanmıştı. Karadeniz kulübü, 7 Ocak'a kadar 1 milyon dolar daha ödemesi halinde bu futbolcunun bonservisini alabilecek.