UEFA'nın verdiği talimatlara göre bir kadro kuracak olan Trabzonspor, bu doğrultuda transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bonservisi olmayan ve düşük maliyetli oyuncular üzerinde yoğunlaşan Karadeniz ekibinde Teknik Direktör Ersun Yanal, takımda bulunan yabancı oyuncuların satışına ise izin verdi. Cardozo, Douglas, Bosingwa ve Cavanda'nın yanı sıra kiralık olarak başka takımlarda forma giyen N'Doye ve Yatabere'nin gönderilebileceğini yönetime ileten Yanal; Onur; Mehmet, Güray, Muhammet Demir, Okay, Yusuf Erdoğan, Aytaç Kara ve Erkan Zengin dışında bulunan diğer yerli oyuncuların da gönderilmesine onay verdi.
8 oyuncu alınacak
54 yaşındaki teknik adam, gelecek sezon bordo-mavili takıma 7-8 oyuncu transfer etmeyi planlarken istediği oyuncuların büyük bir çoğunluğu ise Türkiye'de forma giyiyor. Eren Derdiyok, Aatif, Aminu, Ndiaye, Scarione gibi isimlerden en az dördünün transfer edilmesini yönetime ileten Yanal, yurt dışındaki oyuncularla ilgili de temaslarını sürdürüyor.

İnceleme yapılacak
Fransa'da Rennes ile sözleşmeleri biten 29 yaşındaki orta saha Yoan Gourcuff ile 27 yaşındaki sol bek Cheikh M'Bengue ve yine G. Bordeaux ile sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki ön libero Clement Chantome için görüşme yapacak olan Yanal'ın listesinde Belçika'da ise St. Truiden'den 26 yaşındaki stoper Yvan Erichot ile Westerlo ile sözleşmesi biten 28 yaşındaki forvet Frederic Gounongbe de yer alıyor. 1.91 boyunda olan Gounongbe bu sezon 28 maçta 13 gol attı ve 4 de asist gerçekleştirdi. Beninli olan Gounongbe, etkili futbolu ile dikkat çekiyor. Bu oyuncular ile ilgili ayrıntılı araştırmalar ve görüşmeler yapacak olan tecrübeli hoca, ardından alınıp alınmayacaklarına karar verecek..