Bordo-mavililer önümüzdeki sezon takımı kariyeri güçlü bir teknik adama teslim etmek istiyor. Bunun için birçok adayla görüşen Trabzonspor'da dün camiayı heyecanlandıran bir isimle temas kuruldu: Felix Magath... Karadeniz kulübünün başkan yardımcısı Nevzat Aydın, Almanya'da 62 yaşındaki teknik adamla bir araya gelip yemek yedi.
Nevzat Aydın yemek sırasında, deneyimli çalıştırıcıya Trabzonspor'un projelerinden, Akyazı Stadı'na, 50. yıldaki şampiyonluk hedeflerinden, kulübün ekonomisine kadar birçok konuda bilgiler verdi. Samimi ortamda geçen yemek sonrası Magath görüş bildirmezken, Aydın, twitter hesabından tecrübeli hoca ile bir fotoğrafını paylaştı.

Nevzat Aydın yemek sonrası, Felix Magath ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşmak istemediğini belirtti. Aydın "Şu anda teknik direktörümüz Hami Mandıralı. Felix Magath sevdiğimiz bir isim. Oturup birlikte yemek yedik. Teknik direktör konusunda şu an için bir açıklama yapmam şık olmaz" ifadelerini kullandı. Trabzonspor'da Nevzat Aydın üstü kapalı ifadeler kullanırken camia, Alman hocanın ismiyle hareketlendi. Disiplin abidesi Magath'ın Trabzonspor'u yeniden ayağa kaldıracak isim olduğu vurgulandı. Bordo-mavili idarecilerle deneyimli teknik patronun yeniden buluşacağı ve görüşmelerde ilerleme sağlanması halinde önümüzdeki sezonun planlamasının da yapılacağı kaydedildi.

'DAHA KİMSE ÖLMEDİ' 
Porto Rika kökenli Amerikan bir askerin oğlu olan Felix Magath, çok disiplinli büyüdü. Bu onun teknik adamlık kariyerinde antrenman tekniklerine de yansıdı. Sık sık eleştirilen bu yönü için Magath'ın cevabı ilginç: "Neden antrenman metotlarımı değiştireyim ki? Şu ana kadar benim yaptırdığım antrenmanlarda kimse ölmedi. İyi bir insanım"

LAKABI: QUALİX (İŞKENCECİ) 
Felix Magath, antrenman yöntemleriyle ünlü. Oyuncularına çok ağır idmanlar yaptıran Magath'a Almanya'da Qualix (Almanca'da işkence ile adı Felix'in birleşimi) lakabı takılmıştı. Magath, sağlık topları ve oyuncularını dik merdivenlerde koşturmasıyla biliniyor. İdmanlarda istifra eden, bayılan, kramplarla boğuşan birçok futbolcu var. Ancak karşılığı maçlarda fazlasıyla görülüyor. Magath'ın takımlarının kondisyonu 90 dakikalık maç süresinin çok üzerinde.

TEK YURT DIŞI TECRÜBESİ İNGİLTERE
Felix Magath, teknik direktörlük kariyerine Hamburg'da başladı. Ardından Nürnberg, W.Bremen, E.Frankfurt, Stuttgart, Bayern Münih, Wolfsburg, Schalke'de çalıştı. Magath, Almanya dışında Ada'da Fulham'da da görev yaptı.
.