61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor, Portekizli sağ bek Pereira ile 1.5, Arjantinli sol bek Mas ile 3.5 yıllık sözleşme yaptı. Bordo-Mavililerin Antalya kampına katılan iki oyuncu için bugün kamp yapılan otelde imza töreni düzenlendi.
 
KATKI SAĞLAYACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM
İmza töreninde ilk olarak konuşan Asbaşkan Ahmet Çubukçu, “Biliyorsunuz bu 2. Yarının başlaması ile birlikte yeni transferlerimize Trabzonspor’un eksik bölgelerine katmayı planlıyoruz. Ara transfer herkesin bildiği gibi zor meşakkatli sonucunun iyi olmasını beklediğimiz transferler oluyor. Bunun için yönetim olarak gerçekten çalışıyoruz. Eksik bölgelerimizin tamamlanması için kendi ülkelerinde Ulusal takımlarında, biri Arjantin,  biri de Portekiz Milli takımının 2 çok kıymetli oyuncularını bünyemize katmış bulunuyoruz. Bu imzaların hem Türk futbolu adına hem de Trabzon futbolu adına hayırlı olmasını diliyorum. Bizim bu transferde kendilerinin de Trabzon’da oynamasını çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. O yüzden bize çok katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. O yüzden bize hayırlı uğurlu olsun...” diye konuştu.

MAS: AİLEMLE KARAR VERDİK...
Mas, “Bana çok büyük özgüven verdiler. Buraya gelmeden önce ailemle de konuştum. Artık Avrupa’da oynamak istiyordum. Trabzonspor’un gelen güzel teklifi ile ailemle de karar verdik ve çok mutlu bir şekilde buraya geldik” dedi.
 
PEREİRA: HEDEFLERİ OLAN KULÜBE GELDİM
Pereira, “Çok mutluyum. Trabzonspor gibi hedefleri olan kulübe geldim. Buraya gelmemde en büyük pay sahibi olan şeyse kulübün hedefleri olmasıydı. Bende burada olan oyuncu arkadaşlarım olsun, kulübün başarısı için emeğe geçen herkese yardım için geldim. Umarım başarılı oluruz” dedi.
 
PEREİRA: CARDOZO VE BOSİNGWA’YA SORDU
Pereira, Trabzonspor’a gelmeden önce bordo-mavililerde daha önce oynayan Portekizli oyuncu Bosingwa ile görüş alışverişinde bulunup bulunmadığı sorusuna, “Bosingwa olsun, Oscar Cardozo olsun, özellikle ortak arkadaş vasıtası ile sordum. Trabzonspor’un ciddi büyük kulüp olduğunu öğrendim. Hedefleri olduğunu öğrendim. Şehri sordum. Trabzon’un aile ile birlikte yaşamak için çok iyi bir şehir olduğunu, sakin olduğunu öğrendim. Tabi ki de sordum. Öğrendiğim bilgilerden sonra gelmeye karar verdim” dedi.
 
SOL BEKTE HEM FAZLA OYUNCU OLMASI HEM DE YAŞANAN SORUN
Trabzonspor’da sol bekte yaşanan problem ve bunun bir türlü çözülememesi sorusuna ise Mas, “Pozisyonda bu kadar çok kişinin olması aslında bizim için çok iyi. Rekabetçi ortam olacak. Rekabet takım için daha iyi olacaktır. Bir birimizle daha fazla mücadele ederek takımı öne çıkarmaya çalışırız. Ben aslında evet defansif pozisyondayım. Atak yapmayı seven defansif oyuncuyum. Tabi milli takımda olduğu gibi defansı da yapmak zorundayım. Aynı zamanda sürpriz çıkışlarla takımıma hücum yönünde destek vermeye çalışıyorum” dedi.
 
TRANSFERLER BUNDAN SONRA NASIL YAPILIYOR
Trabzonspor’da transferin artık nasıl yapıldığını ve son yapılan transferlerden istenilen performansın alınamadığı sorusuna Asbaşkan Çubukçu, “Yaklaşık 1 yıllık dönem içindeyiz biz yönetim olarak. 1 yılımızı yeni doldurduk. Devre arasında gelmiştik. 2 transfer yaptık. Sezon başında scout ekibi ve diğer ekiplerle birleşip 7 tane transfer yaptık. Bu  7 transferde doğru dediğiniz gibi katkısı olanların fazla değil. Bu dönem içinde Trabzonspor’a çok fazla katkı sağlamasalar da yine de oyun içinde olmayı hedeflediler. Çok iyi bir sonuç çıkaramadık. Şimdi bu sistem içinde son sistemde scout ekibinde belirgin bir revizyon uygulandı. Şimdi artık hem ulusal takımda ki arkadaşlarımızın, Trabzonspor’un içerisinde daha önce oynamış oyuncularımıza da izlettiğimizi buradan kimse bilmiyor ama söylemek istiyorum. Defalarca hem bizim hocamız hem de hocalarımızın yardımcıları tarafından canlı izlendi. Biz artık transfer marketlerden videolardan değil canlı olarak izleyerek almayı tercih ettik. Trabzonspor’da daha önce oynamış, futbol akıllarından ağabeylerimize sağımızda ki ve solumuzda ki oyuncularımızı izlettiğimizi belirtmek isterim. Bütün amacımız Trabzonspor’u hak ettiği üst sıralara tırmandırmaktır. Böyle olursa bütün camianın desteğini alacağız. Sadece galibiyetlerde değil mağlubiyetlerde de takımımızın yanında olmamız gerektiğini hatırlatmak isterim” şeklinde yanıt verdi.
 
MARADONA MI MESSİ Mİ?
Maradona’mı Messi mi sorusuna Mas, “Tabi ki Messi ile oynamak benim için rüya gibi. Daha önce onunla oynayabileceğimizi düşünemezdim. Televizyonda izliyordum. Birlikte oynadığımızda da zevk alıyorum. Karakteri de iyi bir oyuncu. Maradona’yı canlı olarak izlemek için yaşım tutmuyor. Onun için kıyas yapamam. Benim için Messi her zaman ön planda olacaktır.” Dedi.
 
YENİ TRANSFERLER YAPILACAK MI?
Asbaşkan Çubukçu, yeni transferler yapılacak mı sorusuna ise, “Bizim eksik bölgelerimize veya aksayan bölgelerimize sezon başında alıp da verim alamadığımız bölgelerimize transfer yapmayı planlıyoruz. Teknik heyetin raporları doğrultusunda. 2 tane yaptık 2 veya 3 tane olabilir. Bunun tam rakamını vermek çok zor. Biliyorsunuz bu kısa dönem içinde iyi ve hızlı sonuçlar almamız gerekiyor. Takımın kampına yetişecek futbolcular yapmamız gerek. O yüzden çalışıyoruz. İnşallah iyi sonuçlar alırız” diyerek yanıt verdi.