Kadrosuna bir orta saha oyuncusu takviye etmek isteyen, bu doğrultuda da birçok isimle temasa geçen Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor, Milan'ın slovak oyuncusu Juraj Kucka'dan vazgeçtikten sonra bir diğer Serie A ekibi Inter'in Şilili ön liberosu Gary Medel'i listesinin başına almıştı.

Sky Sport Italia'nın haberine göre son olarak Inter'e oyuncunun bonservisi için 5 milyon euro teklif eden Trabzonspor, Inter'den olumlu yanıt aldı. Geriye sadece gelecek ay 30 yaşına girecek ve sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda tamamlanacak Medel'i ikna etmesi kalan Trabzonspor'a bir rakip Arjantin'den çıktı: Boca Juniors.

Ağustos 2009 - Ocak 2011 yılları arasında Boca Juniors'ta forma giymişliği olan Medel, resmi Twitter hesabından onu Boca'ya çağıran bazı mesajları beğenince bu İtalyan basınınca "Medel Boca'ya gitmeyi düşünüyor." iddialarını çıkardı. Habere göre Boca henüz Inter'le bağlantıya geçmezken, Trabzonspor şu anda Şili Milli Takımı ile Konfederasyon Kupası'nda mücadele eden ve final maçına çıkacak olan Medel'i ikna etmenin yollarını arayacak.

Inter ile geçen sezon 26 lig maçına çıkan Medel, gol veya asist yapamadı.