UEFA’dan bütçe kısıtlaması getirilen Trabzonspor, önce iç transferde birçok oyuncuyla yollarını ayıracak, ardından dış transfere yönelecek.
Trabzonspor’da iç transfer sorunu yaşanıyor. Yeni sezona kadrosunu yenileyerek başlamak isteyen fakat UEFA’nın koyduğu bütçe kısıtlaması nedeniyle öncelikle mevcut kadroda yer alan oyuncularla yollarını ayırmak zorunda olan Trabzonspor, bu nedenle dış transfere yönelemiyor. Bütçe kısıtlaması nedeniyle sezonu yaklaşık 60 milyon liralık bütçe ile tamamlamak zorunda olan bordo mavililer, önce iç transferde birçok oyuncuyla yollarını ayıracak, ardından transfer çalışmalarına hız verecek.

Şu ana kadar dış transferde yaklaşık 35 oyuncu belirleyen ve bunların içerisinden 7-8’ini kadrosuna katmayı planlayan Trabzonspor, iç transferi çözüme kavuşturduktan sonra listedeki isimlerle masaya oturacak. Bordo mavililerin özellikle yıllık maliyeti yüksek Cardozo, N'Doye, Yatabare, Douglas, Sefa ve Özer gibi isimleri elinden çıkaracağı belirtildi. Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, takımda maliyetleri 70 milyon lirayı bulan oyuncuları göndereceklerini, yerlerine ise genç ağırlıklı maliyetleri düşük oyuncuları transfer edeceklerini söyledi.

NDIAYE'YE YÜKSEK RAKAM ENGELİ

Trabzonspor'un transfer gündeminde yer alan Ndiaye için Osmanlıspor'un bonservis rakamını yüksek tutması işi zorlaştırdı. Bu oyuncuyu kadrosuna katmayı çok isteyen bordo mavililerin, Ankara temsilcisine takas artı paradan oluşan son bir teklif daha yapacağı, yine olumsuz yanıt alınması durumunda alternatif isimlere yöneleceği öğrenildi. 

AKYAZI’DA KALİTE ARTIRILDI

Bu arada Akyazı Stadı’nı, ‘dönüşüm ve milat’ olarak değerlendiren Trabzonspor yönetimi, mevcut projede bir takım değişiklikler yaptırarak çim, koltuklar ve skorboardun kalitesini artırdı. İhalede normal çim olarak görünen saha zeminin hibrit çim olarak düzenleneceği,  tesislerdeki 7 antrenman sahasından birinin zeminin de hibrit çim olacağı belirtildi. Koltukların ve skorboardun kalitesinin birinci sınıf düzeyine çıkarıldığı ifade edildi. Akyazı Stadı ile yeni sayfa açmayı hedefleyen bordo mavililerin, yeni sezonda iki maçlık seyircisiz oynama cezasının ardından yeni mabedine geçeceği ve maçlarını burada oynayacağı belirtildi.