Trabzonspor sezona büyük umutlarla başlamıştı ama daha 6. haftada zirvenin 10 puan gerisinde kaldı.

Bordo-mavili yöneticileri ve taraftarları en çok şaşırtan ise takımın gol atamaması... Koskoca Trabzonspor 6 maçta sadece 3 defa gol sevinci yaşayabildi.

Şaşkınlığın boyutunun çok daha büyük olmasının sebebi ise takımın başında Ersun Yanal gibi golü seven bir teknik adam olması. Tecrübeli çalıştırıcı ilk 6 haftalar değerlendirildiğinde kariyerinde hiç olmadığı kadar az gol gördü. Takımın golcüleri de bu karanlık tablonun mimarları arasında.

Muhammet Demir, Fabian Castillo, Hyun-Jun Suk, Dame N'Doye ve Ramil Sheydaev'den biri bile 6 haftada gol atamadı. Taraftarlara en çok hayal kırıklığı yaşatanlar Muhammet Demir ile Hyun-Jun Suk oldu belki ama aslında istastistiklere baktığımızda ortaya çıkan sonuç çok da sürpriz değil.

Rakamlar korkutuyor

Mesela Muhammet Demir geçen sezon devre arasında transfer olduktan sonra bordo-mavili forma ile çıktığı 12 lig maçında 4 gol atabilmişti. Şu anda ise toplamda 18'de 4...

Güney Koreli Hyun-Jun Suk ise geçen sezon Porto'da çıktığı son 10 lig maçında sadece 1 defa gol sevinci yaşamıştı.

Geçen sezona bakıldığında Muhammet Demir ile Suk'un Trabzonspor'daki 5 golcüden en çok ağları bulan isimler olduğunu söylersek durumun ne kadar vahim olduğu ortaya çıkıyor. Çünkü Castillo ve N'Doye'un rakamları çok daha içler acısı. Süper Lig'de çıktığı 13 maçta daha gol atamayan N'Doye, geçen sezon kiralık olarak gittiği Sunderland'de de 11 maçta sadece 1 defa ağları buldu.

Castillo'nun ise ligde çıktığı son 15 maçta attığı gol sayısı üç... Zenit'in ikinci takımında geçen sezonu geçiren ve Ramil Sheydaev ise A Takım'da 1 maçta forma giymişti ve gol atamamıştı. Yönetim her şeye rağmen geleceğe ümitli bakıyor, 'biraz daha sabır' diyor ancak istatistikler hiç de umut vermiyor.

İkisi Onazi'den biri Yusuf'tan

Trabzonspor'un bu sezon attığı 3 golün ikisi ilk hafta maçında Onazi kaydetmişti. Diğer gol ise 5. haftada Yusuf'un rakibe çarpan şutuyla geldi.