TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 yenerek 945 gün sonra "üç büyükler" karşısında galibiyet hasretine son veren Trabzonspor, yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile lige adeta yeniden başladı.

Ligin 9 haftasında 2 galibiyet, 6 beraberlik ve bir mağlubiyet ile 12 puan toplayan Trabzonspor, lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde haftaya 10'uncu sırada girdi. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından göreve gelen Ersun Yanal ile bu hafta deplasmanda Galatasaray'ı mağlup eden bordo-mavili ekip, 3 puanın yanında moral ve güven de kazandı.

Karadeniz ekibinin galibiyeti, kentte coşku ve sevinçle karşılanırken, camiada da yeniden "şampiyonluk" sesleri yükselmeyi başladı.

-Yönetimin, "üç büyükler" karşısındaki ilk galibiyeti

26 Mayıs 2013'te seçilen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu dönemindeki yönetim kurulu da üç büyükler ile oynadığı 8 maçta teknik direktör Yanal ile ilk galibiyetini aldı.

Hacıosmanoğlu yönetimi döneminde 'üç büyükler' ile daha önce 7 kez karşılaşan bordo-mavililer, bu maçlarda 4 mağlubiyet, 3 beraberlik almıştı.

-Aslan: "Şampiyonluk hedefimiz"

Kulüp başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Yakup Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında takımın isteği, organizasyonu, azmi ve oyun becerisinde farklılığın ön plana çıktığını, bunun da galibiyetten öte olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en iyi kadrolarından birine sahip olduklarını ancak zamana ihtiyaçları olduğunu daha önce de söylediklerini ifade eden Aslan, "Ersun hocanın sağladığı en önemli şey takıma kendi mentalitesini aşıladı. Cesur, savaşçı takım haline geldik" dedi.

Aslan, rehavete kapılmamaları gerektiğini kaydederek, "Lige yeniden bir başlangıç yaptık. Bir çiçekle bahar gelmez ama baharın geleceğini müjdeler. Galatasaray gibi bir camia karşısında 3-0 gibi net bir skorla galip gelmek gelecek adına ümit verici bir durum" diye konuştu.

-"Şampiyonluğun en güçlü adayıyız"

Aslan, şampiyonluğun en büyük adayı olduklarına işaret ederek, kadrolarında dünyanın her takımında oynayacak kapasitede futbolcu bulunduğunu bildirdi.

"Lig başında geriye düşmüş olabiliriz ama hedefimizden vazgeçmek asla söz konusu olamaz" diyen Aslan, tek hedefleri olan şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını dile getirdi.

Aslan, bir iki adım geride olmalarına karşın rakiplerinin de düşüşleri olacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Onlar, zirveyi yaşadılar, düşüşe geçiyorlar, biz yeni atağa geçiyoruz. Bu durum bizi şampiyonluk için avantajlı kılacaktır. Teknik direktör Ersun Yanal ile anlaşarak doğru bir karar verdik. Ersun hoca, Türkiye'nin tartışmasız en iyi 2-3 teknik direktörlerinden biri. Fenerbahçe'de önemli işler yaptı. Trabzonspor'da 2010-2011 sezonunda şampiyon olan takımın iskeletini oluşturdu. Alçak gönüllü, işine odaklanan insan. Eleştirilere, yüksek dozu aşmayan cevaplar veriyor, işine bakıyor. İyi bir profesyonel. O cevabını sözde değil eylemde veriyor. Ersun hoca, Türkiye için büyük bir değerdir. Trabzonspor'u yeniden ayağa kaldıracaktır. Trabzon camiası da Türk futboluna katkı sağlayacaktır."

-"Hakem başarılı değildi" 

Aslan, dünkü karşılaşmanın hakemi İlker Coşkun'un başarılı bir maç yönetmediğini savunarak, "Özellikle penaltımızı ve kırmızı kartı vermemesi çok büyük bir handikaptı. UEFA'nın çok önemsediği bir durum da sporcu sağlığı. Hakem tarafından oyunculara bir telkinde bulunulmadı. Bizim oyuncumuz olsa da Salih Dursun'a kırmızı kart verilse kimse bir şey diyemezdi. Olcan'ın Constant'a yaptığı da kırmızı karttı. Constant gibi değerli oyuncumuzu sahada kaybettik. Bu durumu da gözardı etmeyelim, hakem iyi bir sınav vermedi. Genç bir hakemimiz, böylesine bir maça atanmamalıydı" ifadelerini kullandı.