TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunu zirvede tamamlayan Sivasspor'un forvetlerinden Ergin Keleş, kariyerinde son iki sezon şampiyonluk yaşadı.

Futbol hayatında daha önce Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor, Sakaryaspor, Manisaspor, Ankaragücü, Kardemir Karabükspor, Mersin İdmanyurdu, Göztepe, Büyükşehir Gaziantepspor ve Adanaspor formaları giyen Ergin Keleş, sezon başında transfer olduğu kırmızı-beyazlı ekipte, kariyerindeki ikinci şampiyonluğu elde etti.

2015-2016 sezonunda 1. Lig'de forma giydiği 23 maçta attığı 10 golle Adanaspor'un şampiyonluğuna katkı sağlayan Ergin, 2016-2017 sezonunda da Sivasspor'da 32 maçta forma şansı buldu ve 5 gol attı.



Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üst üste yaşadığı iki şampiyonluğun mutluluk verici olduğunu ifade etti.

"Futbolda doğru zamanda, doğru yerde ve doğru kişilerle çalışmak, diye bir şey var"
Trabzonspor'da oynadığı dönemde yakaladığı şansı iyi kullanamadığını belirten Keleş, "Futbolda doğru zamanda, doğru yerde ve doğru kişilerle çalışmak, diye bir şey var." dedi.


Ergin, Adanaspor'un bir yıl sonra 1. Lig'e düşmesine çok üzüldüğünü de belirtti. 

Üst üste yaşadığı iki şampiyonluğun gurur verici olduğunu söyleyen Ergin Keleş, "Futbola Trabzonspor'da başladım, birçok takımda forma giyme şansı yakaladım. 30 yaşına geldik ve futbolda olgunlaştık. Artık Süper Lig'de de oynayıp şampiyonluk sevinci yaşamak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.