Karadeniz ekibinin yeni hocası, önceki gün sahaya inip ilk antrenmanında boy gösterirken, dünkü provada da hazır bulundu. Bordo-Mavililer’in deneyimli teknik patronu kısa süre içinde izleyeceği yol haritası hakkında ip uçları verip, hem yönetime hem de futbolcularına mesajlar gönderdi. İşte Yanal kanunları:

‘Tek ses olmalıyız’

“Yönetimden beklentim benim ve futbolcularımızın arkasında güçlü durması. Bizim olmazsa olmazımız Trabzonspor’u geçiş sürecinde en iyi şekilde yönetmek. Kamp periyotları çok önemli. İkinci kampın başına kadar tüm futbolcularımız burada hazır olmalı. Ve en önemlisi sorunlu, kafasında transfer olan, kamp ortamının havasını bozacak oyuncuları kesinlikle kamp ortamında görmek istemiyorum. Kendilerine izin verelim, problemlerini çözsünler... Ve en önemli nokta; oyunculara tutabileceğimiz sözler verelim. Onların karşısında güçlü olmak zorundayız.”

‘Sorumluluk büyük’

“Takımdan hiçbir futbolcuya karşı önyargım yok. Hepinizi göreceğim, eşit şanslar vermek için uğraşacağım. Ancak bu noktada sizlerin de sorumululuğunuz büyük. Bu şansları iyi değerlendirmek ve formayı istediğinizi göstermek durumundasınız. Taraftar geride kalan sıkıntılı süreçlerden dolayı takıma karşı tepkili, tavırlı. Fakat tüm bu tabloyu tersine çevirmek de sizlerin elinde. Trabzonspor taraftarı sahada mücadele eden, terinin son damlasına kadar savaşan bir takım istiyor. Bunu sağlarsak 50. yılda yeni stadımızda işimiz çok daha kolay olur.”

Yönetime...

Sorunlu, transfer problemleriyle uğraşacak, aklı Trabzon’da olmayan futbolcular kampa gelmesin.

Oyuncularla yapılacak sözleşmelerde ve verilen sözlerde çok titiz olalım ki, benim elim güçlü olsun.

Futbolculara...

Hiçbirinize karşı bir önyargım yok. İsimlerinize, geçmişinize bakmadan hepinize şans vereceğim

Taraftarı, Trabzon’u stada çekmek bizim elimizde. Bunu da ancak onların istediği oyunla başarırız