Süper Lig tarihinde 4 gol kralı çıkartan Trabzonspor, sön dönemlerde en büyük sıkıntıyı bu mevkide çıkartıyor. 1968-69 tarihinde 2. lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Trabzonspor, İzmirspor’un şampiyon olduğu ligi 6. sırada tamamlamasına rağmen Necmi Perekli 22 gol atarak krallık tacını giymişti. Perekli bir sezon sonra da 20 gol atarak ikinci kez gol kralı oldu. Perekli; Giresunspor, Beşiktaş ve Altay maceralarından sonra döndüğü Trabzonspor’un ikinci kez şampiyon olduğu 1976/77 sezonunda 22 maçta attığı 18 golle bordo-mavili ekibin Birinci ligdeki ilk gol kralı olmuştu. 

Perekli’nin kral olduğu 1976-77 sezonundan sonra Trabzonspor 1995/96 sezonunda şampiyonluğu kıl payı kaçırdı ama, Gürcü oyuncu Şota Arveladze ile teselli bulmuştu. Gürcü oyuncu Şota oynadığı 37 maçta rakip filelere 25 gol gönderme başarısı gösterdi. Trabzonspor’un bir diğer gol kralı ise Fatih Tekke. 2004-2005 Sezonunda 31 gole imza atan Fatih, Bordo-mavili forma altında krallık unvanını taşıyan 3. futbolcu olarak tarihe geçti.

Trabzonspor’un son gol kralı ise 2011-2012 sezonunda 33 golü imza atan Burak Yılmaz. Trabzonspor’un forması altında krallık sevinci yaşayamayan Hami Mandıralı ise Trabzonspor forması altında attığı toplam 273 golle bordo-mavili takımın en çok gol atan oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. Hami Mandıralı halen Türkiye liginde Tanju Çolak ve Hakan Şükür'den sonra en çok gol atan 3. Futbolcu konumunda bulunuyor.

Trabzonspor’da son 20 yılda ki golcülerin performansı tartışılsa da Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın en skorer isimlerini geride bıraktı. Golcülerin; lig, kupa ve Avrupa performansına bakıldığında son 20 sezonda 397 gole imza atan bordo-mavili takım sadece 460 gole imza atan Galatasaray’ın golcülerinin gerisinde kaldı. Son 20 yıllık performansa bakıldığında Fenerbahçe’nin golcüleri 388 gol, Beşiktaş’ın öne çıkan golcüleri ise 368 gol kaydetti.

Trabzonspor’da son 20 sezona bakıldığında Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Burak Yılmaz ve Umut Bulut’un isimlerinin ön plana çıktığı görülüyor. Son 20 sezon içerisinde Hami Mandıralı 4 kez takımın en fazla gol atan oyunsu olurken, Fatih Tekke de bu mutluluğu 4 kez yaşadı. Umut Bulut 3 kez Burak Yılmaz’da 2 kez takımın en fazla gol atan oyuncusu oldu. Son 20 yılda İstanbul takımlarının skorer isimleri 10 golün altına hiç inmezken Trabzonspor bu olumsuzluğu 1 kez yaşadı. Trabzonspor’da 2015-2016 sezonunda Cardozo 8 gol kaydedebildi.

 
Geride kalan sezonda gol sıkıntısı tavan yaparken Trabzonspor’da en fazla gol atan oyuncu olan Cardozo ligi 8, tamamlayabilmişti. Trabzonspor’un Sadri Şener döneminde büyük umutlar ile transfer ettiği Janko ise bordo-mavili forma altında 4 gol atabilmişti. Yine Sadri Şener döneminde şampiyonluk yolunda takıma katkı yapması için alınan Pawel Brozek ise 3 kez gol sevinci yaşayabilmişti.