Geçtiğimiz sezon oynanan Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasındaki yönetimi çok tartışılan Deniz Ateş Bitnel, Asım Turan'a yaptığı açıklamalarında maçtan bir gün önce yan hakemlerinin değiştiğini ve Trabzonspor'a oyun oynandığını söyledi. 

Bitnel, görev aldığı Galatasaray-Trabzonspor maçındaki yardımcılarıyla daha önce çalışmadığını belirterek, "Benim yardımcılarım sebepsiz yere bu maçtan bir gün önce bir anda değiştirildi. Maç boyunca verdiğim hatalı kararların tamamına yakını yardımcı hakemlerin yönlendirilmeleri sonucu oldu. Bu karşılaşma ve diğer yönettiğim maçlarla ilgili hiçbir zaman bir kurum veya kişilerden talimat almadım ancak bu karşılaşmanın görüntülerini daha sonra izlediğimde bana ve Trabzonspor'a çok büyük oyun oynandığını net bir şekilde gördüm. Kesinlikle bu karşılaşmada yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni günah keçisi yaptılar" ifadesini kullandı.

ŞİMDİ NİYE KONUŞUYORUM?

Deniz Ateş Bitnel, bugüne kadar kendisine verilen sözlerin tutulmadığını da ifade ederek, "Bu zamana kadar beklememin sebebi; merkez hakem komitesi başkanı 1 yıldır benimle birlikte basın toplantısı düzenleyeceğini söylüyor ancak her defasında da beni oyalıyordu. TFF bana hiçbir şekilde sahip çıkmadı, hiçbir şekilde çağrılarıma, aramalarıma cevap alamadım. Taa ki eşim yaşanan olaylar sonucu genel müdür olarak çalıştığı bankadan benim yüzümden çıkarılıp, 6 yaşındaki çocuğum psikolojik tedaviye başlayana kadar. Bu kadar şey üst üste gelince ve her şekilde benden habersiz gelişen bu oyunlar sonucu mağdur olan ben olunca dayanamayıp konuşma kararı aldım. Basın toplantısı düzenleme gibi bir şansım yok. Daha doğrusu bana bu şansı verecek cesaret kimsede yok" şeklinde konuştu. Bitnel, son dayanağının kendisiyle birlikte mağdur olan Trabzonspor'un olduğunu da ifade ederek, "Bu camianın ve Trabzon halkının doğruyu göreceğine adım gibi eminim" dedi.

TAM 48 SAAT OLDU

Yaşanan bu olay itirafların ardından tüm camia Trabzonspor Kulübü'nden bir açıklama bekledi fakat beklenen olmadı. Trabzonspor'da başkanından yöneticisine tüm camia sus pus oldu.
Trabzonspor'u katleden adeta sezonu çöpe atan Deniz Ateş Bitnel'e tek laf edilmemesi camiada huzursuzluk oluşturdu.

NE YAPMIŞTI?
Geçen sezon ligin 22. haftasında Türk Telekom Arena Stadı'ndaki Galatasaray-Trabzonspor derbisinde hakem Deniz Ateş Bitnel'in verdiği kararlar gündeme bomba gibi düşmüştü. Karşılaşmanın ilk yarısında Trabzonspor'un 2 penaltısını vermeyen hakem Bitnel, Sabri'nin Marin'i itmesine ve Sefa'nın topunu Hakan Balta'nın eliyle kontrol etmesini görmezden gelmişti. 88. dakikada ise Cavanda'nın Umut Bulut'a herhangi bir teması olmamasına rağmen ceza sahası içerisindeki bir pozisyonda penaltı noktasını gösterip, Galatasaray'ın skoru 2-1'e getirmesine neden olmuştu. Ayrıca karşılaşma içerisindeki takdir haklarını da hep ev sahibi takımdan yana kullanan Deniz Ateş Bitnel, dört Trabzonsporlu futbolcuya (Cavanda, Özer, Salih ve Aykut Demir) kırmızı kart göstermiş ve bu pozisyonların birinde daha fazla dayanamayan Salih Dursun, hakemin elinden aldığı kırmızı kartı Bitnel'in kendisine göstererek, Türk futbolunda bir daha görülmesi zor bir duruma imza atmıştı.