Günebakış'ın haberine göre : Trabzonspor’da sağ bek transferi için seferberlik ilan edildi… Pied’in transferlerinin gerçekleşmemesinin ardından sağ bek transferi için boşluğa düşen bordo-mavililer, alternatif listede bulunan oyuncuları yeniden mercek altına aldı. Bu mevkii için bordo-mavililerin listesinde bulunun Brezilyalı Lucas Marques transferde ön plana çıkarken, 28 yaşındaki oyuncunun şartları araştırılmaya başlandı.
Bonservisi Palmeiras’da bulunan ancak Nisan ayında yıl sonuna kadar Curuzeiro’ya kiralanan Lucas Marques’ın piyasa değesi ise 1,5 – 2 milyon euro. Palmeiras ile sözleşmesi ise 2017 yılı sonunda bitecek olan Lucas Marques’in, Avrupa’da kendisine yeni bir sayfa açma fikrine sıcak baktığı da öğrenildi. Tecrübeli oyuncunun transferindeki tek sorun ise iki kulüp ile bağının bulunması.
 
İlk olarak Palmeiras ile bonservis sorununu çözmenin planlarını yapan Trabzonspor kurmayları bu sorunun çözülmesinin ardından kiralık olarak forma giyindiği Cruzeiro ile masaya oturacak. Lucas Marques’in transferinde zorlu bir süreç yaşayacak olan bordo-mavililer, bu transferin olumlu sonuçlanmaması halinde zorunlu olarak listedeki diğer alternatiflere yönelecek.