Trabzonspor, yeni sezon öncesindeki en ciddi provasını önceki akşam Bursaspor’a karşı verdi ve sahadan 3-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Sahaya yepyeni bir kadroyla çıkan ve karşılaşmanın önemli anlarında uyum sorunu yaşadığı gözlenen Karadeniz temsilcisinde kötü skor hiç dert edilmiyor. Maçın ardından hocası Ersun Yanal ile bir araya gelen ve genel tablo hakkında bilgiler alan Başkan Muharrem Usta’nın, “Sorun yok. Bu takım bu işi başaracak. Biz sonuna kadar, senin ve takımın arkasındayız. Yakın zaman içinde taraftarımız da, camiamız da yaptıklarımızı anlayacak ve desteğini verecektir” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Ersun Yanal’a kritik mesaj

Görüşmede teknik direktör Ersun Yanal da, Başkan Usta’ya geleceğe dair pozitif bir tablo çizdi. 

Bordo-Mavililer’in teknik patronunun, “Kısa sürede toparlanacağız. Sistemin oturması ve gelişmesi için biraz daha fazla çalışacağız. Yeni transferlerin uyum sürecinden ve yeteneklerinden çok memnunum” değerlendirmesini  yaptığı bildirildi. Bu arada Başkan ile Yanal’ın sağ bek ve sağ kanat  transferleri üzerindeki son çalışmaları da masaya yatırdığı ayrıca, Usta’nın verdiği, “Takıma ödemelerde kesinlikle bir sorun olmayacak. Bu bizim olmazsa olmazımız. Seni asla sorunlu bir takımla karşı karşıya bırakmayacağım” mesajı da Yanal’ı çok mutlu etti.

Kaptan ‘sabır’ istedi

Trabzonspor’un kaptanı Onur Kıvrak, yeni sezon öncesinde Bordo-Mavili taraftarlara seslendi. Bu geçiş sürecindeki en büyük beklentilerinin sabır olduğunu dile getiren Karadeniz temsilcisinin deneyimli kalecisi, “Taraftarlarımız bu sezon bize destek olsun. Gerçekten sabra ihtiyacımız var. Yeni kurulan bir takımın muhakkak eksikleri olacak. Arkadaşlık anlamında üst düzey bir ortam var. Herkes çok iyi niyetli. İyi olacağını düşünüyorum ama taraftardan birazcık sabır istiyorum. Başımızda çok iyi bir teknik heyet var. Yönetimimiz de elinden geleni yapıyor. Taraftarımız da bizimle kenetlenirse başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Trabzon’da sağ bekte sona doğru

Yapacağı sağ bek transferiyle transfere nokta koymayı planlayan Trabzonspor’da çalışmalar artık sona geldi. Karadeniz ekibinin görüştüğü oyuncuların Norveç ekiplerinden Rosenborg’ta forma giyen Jonas Svensson ve Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’te oynayan El Arbi Hillel Soudani olduğu, teknik direktör Ersun Yanal’ın kararının beklendiği öğrenildi. Bu transferle bizzat Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’ın ilgilendiği ve gelişmeleri hem Başkan Muharrem Usta hem de teknik direktör Ersun Yanal ile paylaştığı belirtildi. Transferin  Süper Lig’in başlayacağı 19 Ağustos’a kadar yetişmesi bekleniyor.