Transfer bütçesini 55 Milyon TL olarak belirleyen Bordo-Mavililer, 35 kişilik transfer listesinde ilk olarak bonservisi olmayan oyuncuları kadrosuna katacak. 7-8 transfer yapmayı planlayan Trabzonspor en fazla 3 oyuncuya bonservis ödeyecek
Süper Lig’de geride kalan sezonda dibe vuran ve mali açıdan da UEFA kriterleri nedeni ile zor durumda olan Trabzonspor, gelecek sezonun kadrosunu yapılandırmak için ince eleyip sık dokuyor. Teknik Direktör Ersun Yanal ve scout ekibinin raporları doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren ve transfer bütçesini 55 Milyon TL olarak belirleyen Bordo-Mavililer, toplamda 7-8 transfer yapıp bu transferleri sezon öncesi kampına yetiştirmeye çalışıyor.
 
Scout ve Teknik Direktör Ersun Yanal’ın listesinde toplam 35 oyuncu olan ve kadrosuna 7 yada 8 oyuncuyu katmanın planlarını yapan Trabzonspor, bu oyuncuların yüzde 80’ini bonservis bedeli ödemeden kadroya katmak istiyor. Bonservisi elinde olan ve kaliteli oyunculara transfer sezonunun başlamasından sonra imza attıracak olan Trabzonspor en fazla ise 2-3 oyuncuya az miktarda bonservis bedeli ödeyecek.