Noter kanalıyla Futbol Federasyonu'na gönderilen ihtarnamede TFF Yönetim Kurulu'nun Tahkim Kurulu başkanlığına Avukat Engin Tuzcuoğlu'nu atadığına dikkat çekilirken, "Avukat Engin Tuzcuoğlu halen İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürmekte olan ve kamuoyunda şike davası olarak adlandırılan davada sanık olarak yargılanan spor kulübü yetkilileri lehine imzalı mütalaa vermiştir, taraflıdır. Ayrıca bu şahısların futbol disiplin yargılaması açısından da suçsuz olduğunu basın beyanlarıyla ifade etmiştir" denildi.

Tahkim Kurulu'nun, yargı yetkisi anayasal düzeyde teminat altına alınmış bir yargı mercii olduğuna dikkat çekilen ihtarnamede Tuzcoğlu'nun 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre de taraflı olduğuna dikkat çekildi.

CAS'ın 1998 yılında İskoçya'nın Celtic Kulübü hakkında verdiği UEFA kararıyla ilgili durum açısından da değerlendirilen Tuzcuoğlu'nun konumu için "CAS yönetici kurulu Celtic Kulubü'ne daha önce hukuki danışmanlık sağlamış olan bir İngiliz avukatın CAS Tahkim heyetinde görev yapamayacağını, zira taraflı olduğunu belirtmiştir. Dolaysıyla CAS'ın TFF'yi bağlayıcı içtihatlarına göre de daha önce belirli şahıs ve kulüplere mütalaa vermiş Avukat Tuzcuoğlu taraflıdır" ifadeleri kullanıldı.

Aynı ihtarnamede ayrıca şu görüşlere yer verildi:
"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu taraflı bir Tahkim Kurulu atayarak görevinin gereklerini birçok şekilde ihlal etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin imzaladığı milletlerarası anlaşmaya göre tarafsız bir tahkim kurulu başkanı ataması gerçekleştirmesi gerekirken bu hükümlülüğü yerine getirmemiştir. Bunu yaparken kendi kuruluşuna ilişkin 5894 sayılı kanun ile 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nu, UEFA statüsünün 60., FİFA statüsünün ise 62. maddesini doğrudan, bu nedenle 5894 sayılı kanunu ise dolaylı olarak ikinci kez ihlal etmiştir"

İhtarnamenin netice ve talep bölümünde ise, "Yukarıda ayrıntılarıyla açıklandığı üzere TFF'nin Tahkim Kurulu Başkanı Avukat Engin Tuzcuoğlu'nu ivedilikle görevden alarak yerine tarafsız bir hakem ataması; aksi takdirde adli cezayı ve sportif yargılamaya ilişkin olarak mevzuattan doğan tüm haklarımızı kullanacağımız ihtar olunur"
İhtarnamede bahsedilen içerikle ilgili olarak detaylı hukuksal açıklamalarda yapıldı.