Trabzonspor'un eski başkan yardımcılarından Sebahattin Çakıroğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun onurunu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e sattığını vurgulayarak, "Trabzonspor’un Onur’unu satamazsın. Onur olayı baştan sona tezgah. TFF seçiminde Demirören’i destekledi. Erken ödeme aldı. Bu para borçlara gitti. Kasa tam takır. Yaprak kımıldamıyor. Ekonomik krizden kurtuluşun tek yolu Onur’u satmak. Yaşananlar, Onur’u Galatasaray’a satmak için hazırlanan planın bir parçası. Gürcistan’da bekleyen kaleci Onur’u satmanın bir hazırlığı’’ diye konuştu.
Trabzon’daki olaylı Fenerbahçe maçında içeriye kaçan Hacıosmanoğlu’nun taraftarı sakinleştirmeye Onur’u gönderdiğine dikkati çeken Çakıroğlu, "Keskin nişancılar çatıda. Statta taş yağmuru var. Kendisi odaya saklandı. Taraftarı, Onur’la birlikte biz sakinleştirdik. Taraftarın bu kadar çok sevdiği bir oyuncuyu bu kadar kolay nasıl harcarsın? Adam gibi çıkıp Onur’u satıyorum niye diyemiyorsun? Şike sürecinde Trabzonspor’un onurunu koruyamayan bir adamın, her zaman dik duran Onur’u satmaya çalışması çok normal’’ dedi.
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun gücünün Onur’u satmaya yetmeyeceğini söyleyen Çakıroğlu, camianın ayakta olduğunu belirtti, Çakıroğlu, "Ali Kemal Denizci satıldığında kulübü yakan taraftar, İskender Günen satıldığında kulübü basan taraftar, Onur satılmaya kalkıldığında gereğini yapar. Sana dünyayı dar eder’’ ifadelerini kullandı.