Hannover ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan eski milli futbolcu Ceyhun Gülselam, Avrupa ve Türkiye Ligi'nden gelen teklifleri değerlendirecek. Yıldız futbolcu iki sezondur formasını giydiği Hannover ile sözleşmesini uzatmayacak. Ceyhun Hannover'de oynadığı iki sezonda dört hocanın değiştiğini belirterek “Takımda bir şekilde hoca tercihleri tutmadı” dedi.
Ceyhun Gülselam Alman futbolunun devi Bayern Münih'in alt yapısında yetişti. Ardından Unteraching takımına geçti. Oradan da Galatasaray'a transfer oldu. 28 yaşındaki tecrübeli futbolcu Galatasaray, Trabzonspor ve Kayserispor'dan sonra daBundesliga ekiplerinden Hannover'e geldi. Şimdi ise bu takımla da yollarını ayırmak üzere. İki sezondur formasını giydiği Hannover ile sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor.
Türk milli takım forması da giyen orta saha futbolcusu, Alman takımıyla bitecek olan sözleşmesini uzatmayı düşünmüyor. Avrupa Ligi ekiplerinden birinde oynamayı planlayan Ceyhun, bir yandan da Galatasaray ve Trabzonspor da dahil Türkiye'den gelen teklifleri değerlendiriyor. Ceyhun'u renklerine bağlamak için en ciddi teklifi ise eski takımı Trabzonspor'un yaptığı öğrenildi.
BUNDESİLGA'DA BAŞARILI OLDU
Bundesliga'da oynadığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Ceyhun, iki sezon boyunca 30 kez sahaya çıktı. Hannover'de ikinci sezonunu tamamlamak üzere olan Ceyhun, dört farklı hoca ile çalıştı. Yıldız futbolcu “Takımda hoca tercihleri bir şekilde tutmadı. Futbolcular için sürekli hocanın değişmesi iyi değil. Kulüp istikrarı yakalayamadı.
Bundesliga'da aslında çok ender hoca değişikliği oluyor. Ancak Hannover'de iki sezonda dört hoca geldi. Daha önce Türkiye liginde teknik direktör değişiklikleri çok sık yaşanırdı. Şimdi burada da yaşanıyor. Hocaların sık sık değişmesi bizim için elbette iyi değil. Her hoca farklı bir sistem uyguladığı için futbolcular bu sisteme alışmakta zorluk çekiyor” dedi.

AVRUPA VE TÜRKİYE
Sezon sonunda sözleşmesi sona ereceği için boşa çıkacak olan Ceyhun henüz Hannover ile masaya da oturmadı. Transferiyle ilgili konuşan Ceyhun “Gelen teklifleri değerlendireceğiz. Takım düştü. Geçen yıl son anda ligde kaldık. Bu sezon ise başaramadık. Bu tüm futbolcularda büyük üzüntüye yol açtı. Hayat devam ediyor. Hanonver'in ligde kalması için hepimiz elimizden geleni yaptık. Kendi transferim ile ilgili ise konuşmak istemem. Öncelikle sezon sonunun gelmesini bekliyorum” dedi.
Ceyhun'a Türkiye'de daha önce formasını giydiği Galatasaray ve Trabzonspor teklifte bulunurken yıldız futbolcu konuyla ilgili görüş belirtmekten kaçındı. Ancak transferiyle ilgili “Teklifler sadece Türkiye'den değil” diyerek Bundesliga ve Avrupa'nın diğer liglerinden teklifler aldığının mesajını verdi.

AİLESİ ALMANYA'DA
Geçtiğimiz yıl çocuğu dünyaya gelen Ceyhun, ilk tercihini Almanya'dan yana kullanacak. Tecrübeli futbolcu “Bundesliga'da oynamak beni mutlu ve huzurlu kılıyor. Eşim ve küçük çocuğum var. Onlar için Almanya öncelikli” dedi.
Ceyhun Fatih Terim ile milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacağına da inandığını belirterek “Milli takım küllerinden doğdu. Kimse Avrupa Şampiyonası'nda yer alacağına inanmazken, takım başardı. Milli takım turnuvada da önemli başarılar elde edecektir” dedi. Tecrübeli futbolcu, milli takımda yer almak istediğini ancak taktirin ise Terim ve ekibinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: Hürriyet