61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Giray Bulak, bordo-mavililerle ilgili dikkat çeken bir iddia dile getirdi. Bulak, Bordo-Mavililerin 3-0 galip geldiği Antalyaspor maçını değerlendirirken Trabzonspor’un seneye yapılacak transferleri de belirlediğini aktardı. Bulak, “Şuan da Trabzon’un transferleri bitmiş. Kimleri alacak ve doğru isimler... Trabzonspor şuan da o kadro yapılanmasını yaptı. Tespit ettiği oyuncularla anlaşmalarını yapıyor. 5-6 oyuncu bu kadroya kattığınızda müthiş bir takım olur...” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’un dün oynadığı Antalyaspor maçını da değerlendiren Bulak, “Çok önemli bir oyuncu geliyor artık. Mehmet Ekici’nin Trabzonspor’dan ayrılmasında, “Her yoklukta bir varlık çıkar. Ama Yusuf diye oyuncu var o geliyor ona bakmak lazım” Ben böyle bir oyuncunun Trabzon’un öz kaynaklarından çıkmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Demek ki bu tip oyuncuları çıkartacak hocalar ve çalıştırıcılar var.

Trabzonspor bugün yine çabuk oyuncularla oynadı. Antalyaspor’un savunmasına baktığınızda, ağır oyuncular. Ama Trabzonspor bunlara çabuk oyuncularla hamle yaptılar. Yusuf’un hamle üstünlüğü sağlayan pasları, hem duran hem de hareketli toplarda attığı paslar çok önemliydi. Trabzonspor dengeli oynadı.



Önce rakibi kontrol etti. 6 puanlık maçtı. Antalyaspor’un kendi evinde oynaması, taraftarının çok olması onlara avantaj sağlayacaktı ama Trabzonspor sadece Beşiktaş maçını kaybetti. Dengeli oynayan takım. Artık takımın sayılabilir bir kadrosu var. Biz Trabzonspor’un ilk yarıda en büyük endişe duyulan tarafının bilinen kadro ile oynamayışı oldu. Dengesiz özgüveni az olan. Ne taraftarın, ne kenar yönetiminin ne de oyuncunun bir birine güven duymadığı kadro vardı.

Trabzonspor şimdi bir biriyle oynayan oyuncu grubuna sahip. Yusuf’un nereye atacağını, uzun oyuncuların nasıl hamle yapacağını, onların içeri çıkartıp stoper oyuncularının gol hamlesi yapabileceğini gösterdi.

Antalyaspor’un ağır savunmasına Trabzonspor’un attığı önemli toplar, bir defa oyunu koparttı. Trabzonspor’un en büyük özelliği önde çabuk oynaması. Baskında topu kazandığında Trabzonspor rakibin dengesini bozan, rakibin toparlanmasını sağlamayan, kademe yapamayacak pozisyonda oyunu çok çabuk kullanması önemli” dedi.