Almanya’nın Wuppertal kentindeki St. Josef Ortopedi Kliniği’nin Başhekim Yardımcısı Dr. Holger Schubert koyu bir Trabzonspor taraftarı çıktı. “Futbol ile ilgim sadece Alman Milli Takımı ile sınırlıydı” diyen Schubert, “Alman milli maçlarını hiç kaçırmam. Fakat herhangi bir takıma karşı sempati beslemiyordum. Oğlum futbol oynamaya başlayınca onun maçlarına giderek destek olmaya çalıştım. Bana sürekli hangi takım taraftarı olduğum soruluyordu. Bir takım tutmaya karar verince Trabzonspor’u buldum” dedi.

‘4 BİN KM UZAKTAYMIŞ’

Bir gün eşi ve oğlunun “Sen neden bir takım tutmuyorsun?” diye sorduğunu belirten Alman doktor, “O andan sonra araştırmaya başladım. Etrafımda iki büyük takım vardı. Biri Borussia Dortmund diğeri ise Schalke. Taraftarlarının mantalitesine kadar inceledim ama bana göre değildi. Oğlum Werder Bremen taraftarıdır, o takım da bana göre değildi. Araştırmalarımı derinleştirince gönlümdeki takımı yaşadığım kentten 4 bin km uzakta buldum” şeklinde konuştu. Trabzonspor ile internet ortamında daha kolay tanıştığını ifade eden Dr. Schubert, “Avrupa’da bazı ülkelerin futbollarını incelerken, Trabzonspor gerçeği önüme çıktı. Küçük bir kentin dünya metropolü İstanbul’a direnmesini ve kazanmasını gördüm. O an karar verdim, benim takımım Trabzonspor oldu. Trabzonspor’u benimseyince doğal olarak halkı da araştırdım. Buradaki Türk meslektaşlarımdan bilgiler aldım. Trabzon insanı değerlerine bağlı, farklı bir yöre insanı.

STADIN BİTMESİNİ BEKLİYOR

NEREDE ise bir neslin doya doya şampiyonluk sevinci yaşamadığını söyleyen Dr. Schubert “Ama takımlarını ölümüne seviyorlar. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde varlar. Maçları internetten takip ediyorum. Oğlumun takı- mı Bremen’den Trabzon’a giden Mehmet Ekici’yi ise hayranlıkla izliyorum. Türkiye’ye tatile gittim ama Trabzon’a gidemedim. Yeni stadın bitmesini bekliyorum. Projesine baktım, dünyada eşi benzeri yok. Burada mutlaka maç izleyeceğim” dedi.

Çağlayan Aktürk - Sabah / Almanya