Trabzonspor’da yönetim bir yandan Fenerbahçe maçında yaşananların ruhsal çöküntüsünü aşmak, diğer taraftan da yeni sezon planlamasına konsantre olmak için büyük çaba harcıyor. Yeni sezon planları arasında en ciddi yeri ise kadro revizyonu kadar teknik direktör tercihi belirliyor. Bu paralelde yerli isimler arasında Ersun Yanal’ın adı tekrar vitrine çıksa da yönetimin seçiminin
yabancı bir hoca olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kararını bekleyecekler

Hem yarışan hem de oyuncu yetiştirip bu şekilde ekonomik kazanç da sağlayan bir kulüp olma hayalini kuran Başkan Muharrem Usta’nın aklındaki isimlerin başında Felix Magath geliyor. Almanya’da daha önce hem Bayern Münih hem de Wolfsburg takımlarıyla şampiyonluk kazanan 62 yaşındaki çalıştırıcıyla önümüzdeki günlerde masaya oturulması bekleniyor. Son takımı Fulham’ın dışında kariyeri boyunca Almanya’da görev yapan Magath’ın, Trabzonspor’un teklifine vereceği yanıta göre yönetim de yol haritasını belirleyecek.

Kod adı: Disiplin!

Felix Magath’ı tek kelime ile özetlemek gerekirse, o kelime şüphesiz ‘disiplin’ olacaktır. Değerlendirme yapan eski öğrencilerinin neredeyse tamamı onun bu özelliğine vurgu yapıyor. Çift antrenmandan şartlar ne olursa olsun asla vazgeçmeyen, sadece saha içini değil, zaman zaman dışını da kapsayan disiplin cezalarıyla dikkat çeken Alman çalıştırıcı için eski futbolcularının  yaptığı bir başka vurgu da forma adaleti. Deneyimli hocanın son takımı Fulham’da çalışırken sarf ettiği, “Golsüz biten maçlarda takımlara puan verilmesin” açıklaması da futbol felsefesi hakkında ipucu veriyor.

Çalıştırdığı takımlar:

Hamburg, Nürnberg, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, Stuttgart, Bayern Münih, Wolfsburg, Schalke 04, Wolfsburg, Fulham.