Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Trabzonspor ile berabere kaldıkları maçın bitiminde yine çarpıcı ilginç açıklamalar yaptı. 

Mehmet Ekici'yi alamadıkları için Beşiktaş'a gönderme yapan Advocaat "Mehmet Ekici'yi almak istedik ama diğer takım, onu Trabzonspor'da tutmak için 2 milyon euro önerdi. Siz hangi takım olduğunu biliyorsunuz. Beşiktaş demedim. Bu benim için tuhaf bir durum. Hangi kulüp bilmiyorum ama siz, bir kulübe, başka bir kulüpte oynamasın diye 2 milyon euro veriyorsanız bu tuhaftır. Ama bize karşı kazanamayacaklardı, bunu biliyorduk. Mehmet Ekici gelseydi, fark yaratırdı. Bizde çok fazla aynı tipte oyuncu var, bu yüzden fark yaratırdı. 6 sol kanat, 3 sağ taraf, 4 forvet var, 5 orta saha var. Hepsi aynı tipte oyuncular. Hepsi iyi, çalışkan çocuklar ama daha yukarıda olmak için daha fazlasını istemelisiniz" dedi.

"JOSE SOSA'YI GETİRMEK İSTEDİK, GELECEK SEZON..."

Gelecek sezon transferleri ve devre arasında Jose Sosa ile ilgilenmeleri hakkında konuşan Advocaat "Yönetim gelecek sezon için Mehmet Ekici tarzında farklı oyuncular getirmek için her şeyi yapacak. Fenerbahçe'ye çok geç geldim. Geç gelmek her zaman zorluk oluşturur. Hemen Avrupa maçı oynadık ve oyuncuları tanımalıydık. Bu arada zaman geçti. Aralık'ta ne istediğimizi biliyorduk. Jose Sosa'yı getirmek istedik, denedik. O dönemde adam getirmek zordu. Yönetim, istediği 3 oyuncuyu getirmek için her şeyi yaptı. Ya oyuncu gelmek istemedi ya da oyuncuların kulüpleri iş birliği içerisinde olmak istemedi. Gelecek sezon da böyle olabilir" diye konuştu.

"SOSA, BREZİLYALI VE UKRAYNALI OYUNCUYU..."

Beşiktaş ve Başakşehir ile yarışmak için üç transfer yapamadıklarını söyleyen Advocaat "Beşiktaş ve Başakşehir ile yarışmak için neleri yapmamız gerektiğini biliyorduk. Başakşehir 4 oyuncu aldı, yedek kulübelerine bile oyuncu aldılar. İyi isimler aldılar. Bizim de yapmamız gereken buydu. Deplasmanda daha iyi oynadık. Fenerbahçe tarihini insanlardan duyuyorum. Fenerbahçe camiası her zaman popüler oyuncuları görmeyi sevmiştir. Örneğin geçen sene gibi. Harika oyuncu muydular bilmiyorum ama Nani, Diego vardı. Sosa'yı, Brezilyalı oyuncuyu, Ukraynalı oyuncuyu buraya getirseydik, daha iyi olacaktık. Kimseyi suçlayamam, yönetim denedi ama olmadı. Teknik adam olarak gerekenleri biliyorum ama kimseyi suçlayamam" dedi.

Son olarak basın mensuplarına da teşekkür eden Hollandalı isim "Bitirmeden önce iç sahadaki son maçımdı. Adanaspor deplasmanı kaldı. Hepinize teşekkür ederim. Her zaman basından olumlu haberler bekleyemeyiz. Eleştiriler de olacaktır. Her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız. İçinizden bazılarınızı Adanaspor maçında göremezsem, hepinize şimdiden teşekkürler ve başarılar" diyerek sözlerini noktaladılar.