Ligde normal sezonu 56 puanla 3. sırada tamamlayan Trabzonspor, bu sezon ligde istikrarsız bir grafik çizdi. Ligdeki son galibiyetini 30. haftada 2-1'lik skorla deplasmanda Beşiktaş karşısında elde eden Karadeniz ekibi, o haftadan sonra oynadığı 4 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, o galibiyetinin ardından oynadığı maçlarda Gençlerbirliği, Galatasaray ve Fenerbahçe ile 1-1, Orduspor ile 0-0 berabere kalmıştı. Bordo-mavili ekip, Süper Final'ın ilk haftasındaki 2-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetiyle galibiyet özlemini 5 maça çıkarttı.

Ligde normal sezonu hedeflerinin uzağında tamamlayan Trabzonspor, Süper Final'e de kötü bir başlangıç yaptı. Bordo-mavililer, az da olsa şampiyonluk iddiasını devam ettirmek için Süper Final'in ilk haftasında çıktığı Fenerbahçe maçında ortaya koyduğu futbol ve aldığı sonuç camiaya hayal kırıklığı yaşattı. Bordo-mavili ekip, bu yenilgiyle matematiksel olarak devam etse de şampiyonluk umudunu mucizelere bıraktı. Karadeniz ekibi, kalan haftalarda ise gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme oynamak için en makul hedef olarak görülen lig ikinciliği için mücadele edecek.

Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısındaki oyun ve skorun kendileri için hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Sonucun oyun olarak da skor olarak da beklenmeyen bir durum olduğunu ifade eden Güneş, "Alanı kapatıp çabuk hücuma çıkma isteğimizi sahaya yansıtamadık. Zaman zaman alanı kapattık ama çıkışta çok pas hatası yaptık. İkinci yarı oyun bizim lehimize doğru dönüyordu ama kaybettiğimiz bir topta ikinci golü yedik. Bu bizi oyun disiplinden koparttı. Kendi oyunumuzun altında bir oyunla maçı bitirdik. çok kolay bir galibiyet almış oldu. Bizim için skor ve futbol olarak hayal kırıklığı oldu. İlk maçı kaybetmek üzüntü verici." dedi.