Spor Toto Süper Final'de 3. hafta maçında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray, Trabzonspor'u 4-2'lik skorla mağlup etti.

Galatasaray'a deplasmanda galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Selçuk İnan, 22 ve 42. dakikada Necati Ateş, 62. dakikada Emmanuel Eboue kaydetti. Trabzonspor'un tek golü ise 60 ve 85. dakikada (penaltı) Gustavo Colman'dan geldi.

Bu sonucun ardından geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye sahasında mağlup olan ve şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puan kaybeden Galatasaray, aynı hatayı Avni Aker'de yapmadı ve puanını 45'e yükseltti. Avrupa hesapları yapan Trabzonspor ise 31 puanda kaldı.

Süper Final'de Galatasaray ile Trabzonspor, 2 Mayıs Salı günü Türk Telekom Arena'da bir kez daha karşı karşıya gelecek.

BURAK YILMAZ FORMA GİYEMEDİ

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda sahasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor'da Burak Yılmaz maç kadrosunda yer almadı.

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk haftasında Fenerbahçe ile yapılan maçta burnu kırılan ve İstanbul'da ameliyat olduktan sonra kentteki yoğun sis nedeniyle de şehre gecikmeli gelerek son iki antrenmanda yer alabilen Burak, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Ligde gol krallığında 32 golle ilk sırada yer alan Burak'ın tam olarak forma giyecek duruma gelememesi nedeniyle teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroya alınmadığı öğrenildi.

Güneş, Burak Yılmaz'ın yokluğunda geçen haftaki Beşiktaş maçında forma verdiği ve takımının galibiyet golünü atan Halil Altıntop'u bu karşılaşmada da görevlendirdi.

TRABZON'DA TEK DEĞİŞİKLİK, G.SARAY AYNI KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen haftaki Beşiktaş maçına oranla sadece tek oyuncu değişikliğine gitti.

Güneş, maçta oyundan alınırken disiplinsiz davranışlar gösteren Volkan Şen'i yedek soyundururken, Çek oyuncu Celustka'ya ilk 11'de görev verdi.

Savunmanın sağında Celustka forma giyerken, Beşiktaş maçında bu mevkide görev yapan Serkan ise bu kez orta alanda görevlendirildi.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ise geçen hafta 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının kadrosunda değişik yapmadı.

İLK 4 DAKİKADA, 3 ÖNEMLİ POZİSYON

Galatasaray, Trabzonspor ile oynadfığı karşılaşamaya oldukça istekli başladı. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında mağlubiyet alan ve bu hafta puan kaybına tahammülü olmayan sarı-kırmızılılar ilk düdükle birlikte Trabzonspor kalesien yüklenmeye başladı. Mücadelenin ilk 4 dakikasında 3 önemli pozisyon yakalayan ve gole çok yaklaşan Galatasaray, rakip savunmayı oldukça zorlandı.

TRABZONSPOR'UN CILIZ ATAKLARI

Dakikalar ilerledikçe Trabzonspor oyuna ortak olmaya başladı. Orta sahada daha fazla kalabalıklaşan bordo-mavililer, zaman zaman Galatasaray kalesine yüklenemeye de açlıştı. Ancak rakip yarı sahada boş alan bulamayan Trabzonspor, organize atak geliştirmekte zorlandı. Bordo-mavililerin ceza sahası dışından çektiği şutlar da etkili olmadı.

SELÇUK İNAN DEJAVUSU

Galatasray kazanatları iyi kullanarak ceza sahasına oldukça etkili gelmesine rağmen, aradığı golü bir duran topta buldu. Karşılaşmanın 20. dakikasında kaleyi cepheden gören bir noktadan sarı-kırmızılıların kazandığı serbest vuruşta, eski Trabzonsporlu Selçuk İnan topun başına geçti. Normal sezonun ilk yarısında Avni Aker'de Trabzonspor'a serbest vuruştan bir gol atan Selçuk, yine bir duran topta fileleri sarstı ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

2 DAKİKA SONRA ASİST SELÇUK'TAN, GOL NECATİ'DEN

Hüseyin Avni Aker deplasmanından Selçuk İnan'la öne geçen Galatasaray, iki dakika sonra bu kez babaşarılı orta saha oyuncusunun asistiyle aradaki farkı ikiye çıkardı. Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta, kale sahasında iyi yükselen Necati Ateş kafayla topu ağlara göndererek, Galatasaray'ı rahatlattı.

SOYUNMA ODASINA GİTMEDEN ÜÇÜNCÜ GOL

Arka arkaya bulduğu gollerden sonra Trabzonspor'un moralman çökmesi ve oyundan düşmesiyle birlikte topun kontrolü tamamen Galatasaray'da kaldı. Dakikalar 42'yi gösterdiğinde yine Necati'nin attığı golle Galatasarah farkı üçe çıkardı ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

COLMAN UMUTLANDIRDI AMA...

Farkın açılmasnın ardından ikinci yarı durgun bir tempoda başladı. Galatasaray skoru korumaya çalışırken; Trabzonspor orta sahada sarı-kırmızılı futbolcuları geçmeye çalıştı. Bu oyun anlayışı tempoyu düşürsede, 60. dakikada Colman'ın attığı gol maça yeniden harekete geçirdi.

EBOUE 'MAÇ BİTTİ' DEDİ!

Trabzonspor'un farkı ikiye indirip az da olsa umutlanmasının ardından çok kısa bir süre sonra Galatasaray'ın golü, bordo-mavilileri adeta yıktı. Karşılaşmanın 62. dakikasında sarı-kırmızılılar Eboue'nin attığı golle maçta durumu 4-1 yaptı.

COLMAN'IN GOLÜ SADECE SKORU BELİRLEDİ

Bu golün ardından Trabzonspor zaman zaman Galatasaray kalesine etkili gelsede, sarı-kırmızılılar gol şansına izin vermedi. Ancak 83. dakikada Muslera ceza sahası içinde Olcan'ı düşürünce, Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktada topun başına geçen Colman attığı golle durumu 4-2 yaptı ancak bu gol maçta skorun dışında hiçbir şeyi değiştirmedi. Çalan son düdükle birlikte ise Galatasaray, Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile oynayacağı derbi öncesinde 3 puanı hanesine yazdırmış oldu.



AYRINTILAR

90' MAÇ SONUCU TS 2 - 4 GS

90'
Melo'nun pasında Aydın Yılmaz içeriye çevirmek istedi ancak top Trabzonspor savunmasından kornere gitti.

90'
Ev sahibi Trabzonspor'un bu dakikalarda baskısı var. Ancak Galatasaraylı oyuncular tüm hatlarıyla savunmaya çekilmiş durumda.

89'
Volkan Şen sağ kanatta topu kaptırmak üzereyken Serkan Balcı ceza sahası içine ortaladı ancak Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.

MAÇTAN FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

88'
Olcan Adın orta sahada topla buluştu ancak Aydın Yılmaz'ın faulüyle yerde kaldı. Aydın bu hareketinden sonra sarı kart gördü.

86'
Necati Ateş sol kanatta topla birlikte ilerlemek isterken Giray`dan sıyrılamadı.

84'
VE GOOL! Trabzonspor Colman'ın penaltı golü ile skoru 4-2'ye getirdi.

devamı 2.sayfada...


84'
Topla birlikte ceza sahası içine giren Olcan Adın, kaleci Muslera'dan sıyrıldıktan sonra yerde kalınca hakem penaltı noktasını işaret etti. Muslera penaltıya sebebiyet verdiği için sarı kartla cezalandırıldı.

83'
Ve penaltı! Trabzonspor penaltı atışı kullanacak.

82'
Alanzinho'nun pasında Galatasaray savunmasının arkasına hareketlenen Henrique topla buluşmak istedi ancak kaleci Muslera dikkatli.

81'
Henrique'nin pasında Olcan Adın hareketlendi ancak Muslera kalesini zamanında terk etti ve topu hakimiyetine aldı.

79'
Celustka sol kanattan ceza sahası içine ortaladı ancak Semih Kaya kafayla topu uzaklaştırdı.

78'
Engin Baytar sol kanaatta topla birlikte ilerlerken Serkan Balcı araya girdi ve topu taça gönderdi.

77'
Tek başına Galatasaray savunmasının arasına giren Paulo Henrique etkisiz bir vuruş yapınca top kornere gitti.

76'
Olcan Adın'ın vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle çeldi. Pozisyonun devamında Volkan Şen topla fazla oynayınca Galatasaray savunması tehlikeyi sonlandırdı.

75'
Melo'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Aydın Yılmaz'ın vuruşunu kaleci Tolga iki hamlede yakaladı.

74'
Sol kanattan ceza sahası içine giren Riera'nın çevirdiği topu Tolga sektirince Trabzonspor savunması güçlükle uzaklaştırdı.

73'
Ev sahibi Trabzonspor'da ise Marek Cech yerini Alanzinho'ya bıraktı.

73'
Galatasaray'ın son oyuncu değişikliğinde Emre Çolak oyundan çıkarken yerine Milan Baros girdi.

72'
Galatasaray savunmasının arkasına atılan topa Volkan Şen hareketlendi ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

72'
Hakan Balta'nın pasında Necati Ateş topa hareketlendi ancak Celustka araya girdi.

71'
Semih Kaya'nın ayağından kaçırdığı top sonrasında Colman topu kaptı. Colman'ın pasında Volkan Şen kaleye vurmayı denedi ancak top üstten auta gitti.

70'
Emre Çolak'ın pasında Albert Riera ceza sahası içinde topu önüne almak istedi ancak başarılı olamadı.

69'
Trabzonspor atağında Henrique topla birlikte ceza sahası içine girmek istedi ancak Ujfalusi'ye faul yapınca hakem oyunu durdurdu.

68'
Colman orta sahada rakibinden sıyrılmak isterken Emre Çolak'ın faulüne maruz kaldı.

67'
Galatasaray'da Selçuk İnan oyundan çıkarken Albert Riera yerine giren isim.

66'
Celustka'nın sol dip çizgiden yaptığı ortayı Muslera ellerinden kaçırınca top ağlarla buluşmak üzereydi ancak Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

65'
Volkan Şen sol kanatta hareketlenen Olcan Adın'a pasını aktarmak istedi ancak top oldukça hızlı ve pozisyon autla sonuçlandı.

64'
Trabzonspor savunmasının bocaladığı anda 5. gole çok yaklaşan Galatasaray, Necati Ateş ile bu pozisyondan eli boş döndü.

63'
Mustafa Yumlu'nun ters kafa vuruşu sonrasında Tolga topu oyun alanında tutmak istedi ancak elinden sektirdi. Tolga'nın sektirdiği top Necati'nin önünde kaldı ancak Galatasaraylı oyuncunun vuruşu Tolga Zengin'den kornere çıktı.

62'
1 dakika önce Colman'ın golüyle 3-1 olan skor, Trabzonspor ceza sahası içinde topla buluşan ve vuruşunda Tolga'yı mağlup eden Eboue'nin golüyle 4-1'e oldu.

61' GOL
Eboue

61'
Olcan Adın'ın sol kanattan ceza sahası içine gönderdiği pasta Colman topla buluştu. Başarılı oyuncunun köşeye yaptığı vuruş ağlarla buluşurken Trabzonspor bu golle skoru 3-1'e getirdi ve farkı 2'ye indirdi.

60' GOOOOLLL COLMAN!

60'
Galatasaray'da Elmander oyundan çıkarken yerine giren oyuncu Aydın Yılmaz.

59'
Galatasaray hızlı atakla Trabzonspor kalesinde etkili olmak isterken Necati'nin pasında Engin Baytar orta sahada topla buluşamadı.

58'
Volkan Şen sağ kanattan çizgiye indi ve pasını vermek istedi ancak Hakan Balta araya girdi.

57'
Bu kez ev sahibi Trabzonspor'un atağında Olcan Adın vuruşunda kaleyi düşündü ancak top farklı şekilde auta gitti.

56'
Galatasaray'ın genç yıldızı Emre Çolak ceza sahası dışından vuruşunu yaptı ancak top kaleci Tolga'da kaldı.

55'
Galatasaray mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Kaleci Tolga'yı çalımlayan Eboue kaleye vurmak yerine Engin'e pas vermeyi denedi ancak top Engin Baytar'ın gerisinde kalınca sarı kırmızılı ekip pozisyondan eli boş döndü.

54'
Sağ kanatta topla buluşan Volkan Şen kalabalık Galatasaray savunmasının arasında girdi ancak topu kaptırdı.

53'
Emmanuel Eboue topu rakip yarı alana taşımak isterken Mustafa Yumlu'nun hareketiyle yerde kaldı ve hakem faulü verdi.

52'
Gustavo Colman'ın ara pasında Henrique hareketlendi ancak top kaleci Muslera'da kaldı.

51'
Trabzonspor yarı alanında topla buluşmak isteyen Elmander, Giray'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Trabzonsporlu oyuncu bu faulün ardından sarı kart gördü.

50'
Olcan ve Paulo Henrique'nin paslaşması sonrasında Galatasaraylı oyuncular topu kapmayı başardılar.

49'
Oyuna sonradan giren Paulo Henrique ceza sahası dışında yaptığı vuruşunda çerçeveyi bulamadı.

48'
Olcan Adın bir anda topu önünde buldu ve Galatasaray ceza sahasına girmek üzereydi ancak Ujfalusi açısını iyi kapattı ve vuruş şansı vermedi.

47'
Engin Baytar Trabzonspor yarı alanında yerde kaldı ve faul.

46'
Trabzonspor'da ikinci yarıda Adrian ve Halil oyundan çıkarken Paulo Henrique ve Volkan Şen yerlerine dahil oldu.

46'
Ve mücadelenin ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşu ile başladı.

45' İL YARI SONUCU TS 0 - 3 GS

45'
Karşılaşmanın dördüncü hakemi ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini işaret etti.

44'
Galatasaray'ın üçüncü golünden sonra sakatlanan Eboue'nin tedavisi tamamlandıktan sonra oyuna geri döndü.

43'
Selçuk İnan'ın harika pasında Eboue ceza sahası içine girdi. Kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Eboue vuruşunu yaptı ancak çizgi üzerinde Necati Atel topu ağlara göndererek durumu 3-0'a getirdi.

42' GOL NECATİ

40'
Melo'nun pasında Elmander ceza sahası içinde topla buluştu ancak İsveçli oyuncu açısını kaybedince Trabzonsporlu oyuncular topa sahip oldu.

39'
Muslera'nın kısa düşen degajı sonrasında Adrian topu kontrol edemedi ve Semih Kaya tehlikeyi uzaklaştırdı.

38'
Galatasaray savunmasında Semih Kaya'nın sektirdiği topu Ujfalusi kafasıyla kalecisi Muslera'ya verdi ve Trabzonspor atağını başlamadan sonlandırdı.

37'
Halil Altıntop ceza sahası dışından vuruşunu yaptı ancak Ujfalusi kayarak yerinde bir müdahale yaptı. Halil'in bu pozisyonda itirazları olsa da hakem oyunu devam ettirdi. Colman orta sahada Selçuk İnan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

36'
Tribündeki kadın taraftarların sahaya attığı beyaz mendil nedeniyle oyunda kısa süreli bir duraklama yaşandı. Hakem sahanın temizlenmesi için görevlileri sahaya davet etti.

35'
Elmander'in pasında Eboue sağ kanattan çok ilerledi. Ceza sahası içindeki Necati'ye pasını aktarmak istese de kaleci Tolga topu yakaladı.

34'
Celustka'nın pasında Halil'den önce Ujfalusi ayak koydu ve topu takımına kazandırdı.

32'
Sarı kırmızılı futbolcular bu dakikalarda pas yaparak oyunun temposunu düşürmek istiyor.

31'
Elmander'in pasında Engin ceza sahası içine girmek üzereyken yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettiridi.

29'
Hakan Balta'nın ceza sahası içinde Emre Çolak'a indirdiği topa genç yıldız vuruşunu yaptı ancak top kaleci Tolga'da kaldı.

28'
Galatasaraylı oyuncular hazırlık pasları ile Trabzonspor yarı alanına yerleşmek istiyor.

27'
Celustka'nın pasında Serkan Balcı topu kontrol edemeyince Galatasaraylı oyuncular araya girdi.

26'
Giray'ın uzak mesafeden yaptığı vuruşu farklı şekilde auta gitti.

25'
Ev sahibi ekip Trabzonspor farkı azaltmak için Galatasaray kalesine yükleniyor.

23'
Trabzonspor'un farkı azaltmak için geldiği atakta Colman'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruşu Muslera sektirince savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

23'
Henüz 2 dakika önce Selçuk İnan'la frikikten bir gol bulan Galatasaray, bu kez yine Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta Necati'nin kafa vuruşuyla skoru 2-0 yapmayı başardı.

22' GOL NECATİ!

21'
Normal sezonda da Avni Aker'de oynanan karşılaşmada hemen hemen aynı bölgeden frikikten golünü atan Selçuk İnan, bu maçta da fileleri sarsarak takımını 1-0'lık üstünlüğe taşımayı başardı.

20' GOL SELÇUK!

19'
Galatasaray atağında Engin Baytar, çok tehlikeli bir noktada yerde kaldı ve hakem faulü verdi. Sarı kırmızılı ekip Trabzonspor ceza yayı üzerinden bir frikik kullanacak.

18'
Sağ kanattan ceza sahası içine Serkan Balcı'nın yaptığı ortayı kontrol etmek isteyen Halil başarılı olamayınca Galatasaray savunması araya girdi ve topu kaptı.

16'
Galatasaray savunmasını az adamla yakalayan Trabzonspor'da Adrian kaleye vurmayı düşününce top yandan auta gitti.

15'
Selçuk İnan bu kez ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak etkisiz bir vuruş oldu ve top kaleci Tolga'da kaldı.

14'
Tribünleri tamamen dolduran Trabzonsporlu kadın seyirciler maçın başından beri yaptıkları tezahuratlarla takımlarına destek oluyorlar.

13'
İki takım da karşılaşmaya oldukça hareketli başladı.

12'
Colman'ın uzak mesafeden yaptığı vuruşu savunmaya çarptı ve kaleci Muslera'nın ellerinde kaldı.

11'
Hakan Balta sol kanattan ceza sahası içine sert bir orta yaptı ancak Elmander'den önce topa dokunan Giray tehlikeyi uzaklaştırdı.

10'
Halil sağ kanattan topla ilerlerken Adrian ile duvar pası yapmak istedi ancak Hakan Balta araya girerek topu takımına kazandırdı.

9'
Colman'ın kullandığı köşe vuruşuna Giray kafayı vurmak istedi ancak istediği gibi yükselemeyince top auta gitti.

8'
Adrian'ın sağ kanattan ceza sahası içine ortaladığı topa Muslera çıkmakta tereddüt edince Eboue topu kornere gönderere savunmasını rahatlattı.

7'
Colman'ın pas vererek kullandığı pozisyonda Celustka bir anda ceza sahası içinde topla buluştu ancak Galatasaray savunması yerinde müdahale yaparak tehlikenin büyümesini engelledi.

6'
Gustavo Colman topla birlikte Galatasaray yarı alanında ilerlemek isterken Selçuk'un faulüyle yerde kaldı ve hakem oyunu durdurdu

5'
Orta saha mücadelesinde Felipe Melo topu kapmak isterken rakibine faul yaptı.

4'
Galatasaray'ın tehlikeli geldiği atakta Emre Çolak ceza sahası dışından vuruşunu yaptı ancak kaleci Tolga Zengin parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

3'
Emre Çolak'ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya Elmander kafayı vurdu ancak top üstten auta gitti.

2'
Kaleci Tolga'nın uzaklaştırmak istediği top Necati Ateş'te kaldı. Başarılı futbolcunun vuruşunda top yine kaleci Tolga'da kaldı.

1'
Ve mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşu ile başladı. Her iki takıma da başarılar dileriz...

-
İki takım oyuncuları seramoni için sahaya çıktı.

-
Trabzonspor'un ilk 11'i belli oldu; Tolga, Cech, Giray, Mustafa, Celustka, Zokora, Colman, Serkan, Adrian, Olcan, Halil

-
Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz, sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı...

-
Trabzonspor'un normal sezonda Fenerbahçe ile sahasında oynadığı maçta çıkan olaylar nedeniyle aldığı 2 maç seyircisiz oynama cezasından dolayı Galatasaray maçını bayanlar ile 12 yaş altı çocuklar izleyebilecek.

-
Sarı-kırmızılı ekip, normal sezonda yaptığı her iki maçta da Trabzonspor'a karşı yenilgi yüzü görmedi. Sezonun ilk yarısındaki maçta rakibini deplasmanda 3-0 yenen ''Cim Bom'', Türk Telekom Arena'daki maçı ise 1-1 beraberlikle noktaladı.



-
Trabzonspor-Galatasaray maçında sarı-kırmızılı taraftarların gözü, sezonun sonuna gelinmesine karşın giderek yükselen form grafiğiyle dikkati çeken Selçuk İnan'da olacak.

-
Konuk ekip Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu; Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Tomas Ujfalusi, Semih Kaya, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Engin Baytar, Emre Çolak, Necati Ateş, Johan Elmander

-
Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

-
Süper Final'de 3. hafta mücadelesinde Trabzonspor kendi evinde Galatasaray'ı konuk ediyor.

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun üçüncü haftasında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuklara açık olan ve saat 19.00'da Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak Trabzonspor - Galatasaray derbisini Bülent Yıldırım idare edecek. Maçta Yıldırım'ın yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Ekrem Kan yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Özgür Yankaya.

Lig Tv'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı aynı zamanda 61saat.com Canlı Anlatım Servisi farkıyla da takip edebilirsiniz.

TRABZONSPOR
Tolga
Cech
Giray
Mustafa
Celustka
Zokora
Colman
Serkan
Adrian
Olcan
Halil

GALATASARAY

Muslera
Eboue
Ujfalusi
Semih
Hakan Balta
Melo
Selçuk
Engin
Emre Çolak
Necati
Elmander