Spor Toto Süper Ligi’nin 7. haftasında kendi sahasında Kasımpaşı’yı 1-0 mağlup ederek haftayı 3 puan ile kapatan Trabzonspor, zirve ile arasındaki puan farkını kapatırken, puan ve sıralama olarak geçtiğimiz sezonki yerini korudu. Karadeniz ekibi 7. hafta itibariyle geçtiğimiz sezon 3 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 1 mağlubiyet elde etmişti. Attığı 11 gole karşılık ise kalesinde 7 gol görürken, 12 puan toplayarak 6. sırada yer aldı. Bordo-mavililer bu sezon da benzer tablonun aynısı ile karşı karşıya kalırken, yalnızcı Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılmasından sonra gol yollarında sıkıntı yaşadı. Hücumdaki sıkıntıya rağmen Bordo Mavililer'in bu yıl savunmadaki başarısı ise dikkat çekiyor. Trabzonspor bu sezon ise 7 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken, 1 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Attığı 6 gole karşılık ise kalesinde 3 gol gördü. 12 puan toplayarak 6. sırada yer aldı.

SPOR TOTO SÜPER LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor 7. haftanın sona ermesiyle birlikte Spor Toto Süper Lig'in en az gol yiyen takımı oldu. Trabzonspor kalesinde 3 gol görürken, Fenerbahçe 4, Kasımpaşa ve Orduspor 5, Galatasaray 9, Beşiktaş ise kalesinde 11 gol gördü.

TRABZONSPOR’UN LİGDEKİ 6 GOLÜ 6 FARKLI İSİMDEN GELDİ
Trabzonspor’un bu sezon ligde attığı 6 gol 6 farklı isimden geldi. Bordo-mavili takım geçtiğimiz sezon 7. hafta itibariyle 11 gol atarken bu gollerin 9’una Burak Yılmaz imza atarken, 2 gol ise Celustka ve Pawel Brozek’den gelmişti. Bu sezon ise Trabzonspor’un ligde attığı 6 gol Volkan, Vittek, Henrique, Halil, Soner ve Olcan gibi farklı isimlerden geldi.