Şener, Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda 2-0 kazandıkları İstanbul Güngörenspor maçı dergisindeki yazısında, geride bırakılan 2011 yılının gerek kulüp gerek ülke adına son derece önemli gelişmelere sahne olduğuna değindi.Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon sergilediği olağanüstü grafikle tarihinin en fazla puanını toplayarak haklı bir başarı kazandığını ifade eden Şener, "Hepinizin malumu olan ve burada bir kez daha tekrarlamayacağım gelişmelerin oluşturduğu gündem aylarca bizi meşgul etti. Ancak inanıyoruz sonuna yaklaşan sürecin ardından Trabzonspor er ya da geç hak ettiği payeyi mutlaka elde edecektir." dedi.

Yönetim olarak hiçbir zaman camianın başını öne eğmesini gerektirecek bir eylemin içerisinde olmadıklarını ve olmayacaklarına vurgu yapan Başkan Şener, şöyle devam etti:

"Bu durum zaten kamuoyuna yansıyan bilgilerin ışığında herkes tarafından teyit edilmektedir. Yönetim kurulumuz bir yandan bilinen mücadeleleri verinken diğer yandan da hem sportif hem de ekonomik anlamda kulübün daha iyi seviyelere gelmesi adına gecesini gündüzüne katmaktadır. Avrupa'da verdiğimiz anlamlı mücadele, kazandırılan ekonomik girdiler, bugün Trabzonspor'un prestij ve maddi anlamda gıpta edilecek bir kulüp haline gelmesini sağlamıştır."

Camia olarak hiçbir zaman azla yetinmediklerini, her zaman daha fazlasını istediklerini kaydeden Şener, bunun da sürekli yeni başarıları kovalamalarını ve elde etmelerini sağladığını belirtti. Bordo - mavili camiaya da çağrıda bulunan Şener, "Şimdi hepimize düşen bütünlüğümüzü bozmadan, elele vererek geleceğin yeni başarılarına olanak sağlayacak ortamı oluşturmak olmalıdır. Bu sorumluluğu Trabzonspor'u seven herkesin paylaşacağına inanıyorum." ifadelerine yer verdi.