İşte Cemal Ersen'in o yazısı
--------------------------------------
Böyle bir maçın skorunu olsa olsa bir penaltı golü belirleyebilirdi. Çünkü ne Gaziantepspor’un, ne de Trabzonspor’un bu oyun anlayışı ve hücumcuları ile kazanacak gücü vardı. Orta alanı Sapara ve Soner ile kullanmaya çalışan, ancak topu bir türlü ön bölgeye taşıyamayan Trabzonspor’da gol umudu Henrique, savunmanın arasında kayboldu gitti. Volkan oyunda kaldığı süre boyunca o kadar etkisiz ve isteksizdi ki, Şenol Güneş ona ancak bir devre tahammül edebildi.
Gençlerbirliği’nde forvet arkasında oynayan ve savunmanın arasına sızarak sürpriz vuruşlar yapabilen Yasin ilk iki haftada olduğu gibi dün de sahada yoktu. Videoton maçının iyileri arasındaki Zokora ise hiç inisiyatif almadı. Topa daha çok sahip olmasına karşın özellikle hücumda istediklerini yapamayan Trabzonspor’da sol kanat işlemedi. Sağda Serkan çok çalıştı, ama onun çabasına diğerleri ayak uyduramadı.
Dün geceye kadar puanı bulunmayan Gaziantepspor da farklı değildi rakibinden. Daha çok Trabzonspor’u durdurmaya çalışan, hücumda Serdar Özbayraktar’ın yeteneğine ve hızına güvenen ev sahibi takım, istediğini de yine bu oyuncusunun kazandırdığı bir penaltı ile aldı. Mustafa Yumlu’nun ceza alanı içinde Serdar’ı acemice durdurma girişimi, Trabzonspor’a pahalıya patladı.
Şenol Güneş’in perşembe günü Videoton taraftarının ayakta alkışladığı Alanzinho’yu 63 dakikada kulübede niçin tuttuğu anlaşılır gibi değildi.
Alanzinho’nun oyuna girmesinden sonra rakip alanda baskı kuran bordo-mavili takım, rakibin 66. dakikada on kişi kalmasından sonra adeta tek kale oynadı. Gelin görün ki skora etki edecek pozisyon sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. Yeni transfer Janko’nun oyuna girmesinden sonra özellikle onun boy avantajından yararlanmak isteyen Trabzonspor uzun ve yüksek toplarla yüklendi. Ancak Gaziantepspor savunmasının takdir edilecek direnci Avusturyalı futbolcunun topla sadece bir kez buluşmasına izin verdi. Ve Halil... Geçen yılki performansından ve heyecanından son derece uzak görünen Halil, takım anlayışından uzak kalınca yine hayal kırıklığı yarattı. Avrupa’dan elendikten sonra rotasını lige çeviren Trabzonspor hâlâ takım olabilmiş değil. Sakatlıklar, cezalar, formsuz oyuncuların çokluğu derken, Şenol Güneş’in elindeki malzeme ile beklenen çizgiye gelebilmesi zaman alacak. Sorunlarından arınmış, kafası rahat ve özgüvenini kazanmış bir Trabzonspor’u görmek ise kolay olmayacak.