Trabzonspor transfer sezonuna hızla başlarken bu sıralar ise biraz durgun seyrediyor. Soner, Yasin, Bamba ve Emre'yi kadrosuna kattıktan sonra transferde beklemeye geçen Bordo-Mavililer bu noktada Türkiye liglerinde de transfere en fazla para harcayan 3. takım ünvanını elde etmiş oldu. Şuana kadar transferlerde bonservisleri ve ilk yıl alacakları ücretlerde hesaplanlandığında Trabzonpor transfere 14 milyon TL gibi bir rakam harcarken, yeni yapacağı taransferlerinde bu nedenle nokta atışı niteliğinde olacağı kaydediliyor.


Trabzonspor yeni transferler için bu amaçla kamp yaptığı Hollanda'da bir transfer zirvesi yapacak.  Asbaşkan Nevzat Şakar ile birlikte 1-2 gün içerisinde Hollanda’ya gidecek Başkan Sadri Şener, Teknik Direktör Şenol Güneş ile görüşerek transferde yol haritasını belirleyecek.
Güneş’in Burak’ın ardından golcü transferi için yönetimde talepte bulunması durumunda Trabzonspor kadrosuna golcü takviyesi düşünürken, liste başında Hamburg’un Perulu golcüsü Guerrero’nun olduğu belirtildi. Trabzonspor’un golcü transferi kadar Bamba’nın yanına savunmaya önemli bir takviye yapmayı düşündüğü bu yönde yerli stoper arayışlarının devam ettiği belirtildi.