Bordo-Mavililer’in İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetiminin görev süresinin genel kurulda 2,5 yıla çıkarılmasının tüzüğe aykırı olduğunu dile getirerek mahkemeye giden ve hem yerel mahkemede, hem de Yargıtay'ın tüm aşamalarında haklı bulunan kulüp üyesi Recep Bakırtaş, bu kez de mevcut yönetimin tüzüğü yasaya uydurması konusunda şikayetini İçişleri Bakanlığı'na yaptı.

BAKANLIĞA ÖNCE SÖZLÜ UYARIDA BULUNDU

İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle önce telefonla bir görüşme yapıp, Trabzonspor'un kongreye gitmesi, tüzüğünü değiştirmesi konusunda bakanlığın yetkisini kullanmasını isteyen Bakırtaş, daha sonra da yazılı olarak şikayette bulundu. Bakırtaş, “İçişleri Bakanlığı’na ve Dernekler Masası’na, yönetimin seçimli kongreye gitmesi gerektiğini, yasaların çiğnendiğini, tüzüğün Medeni Kanun’a uydurulmasının şart olduğunu anlattım. Bana bu konulardaki itirazlarımı içiren şikayetimi yazılı yapmamı söylediler” ifadelerini kullandı ve şunları kaydetti:  

CAMİANIN ÖNDE GELENLERİYLE GÖRÜŞME YAPTI

“Bu noktada birçok önemli isime kulübün kongreye gidip, tüzüğünü değiştirmesi gerektiği noktasında uyarılarda bulundum. Onlar da aslında haklı olduğumu ifade ettiler fakat kimse resmi kanallardan adım atmak istemedi. Ben de hem seçimli kongrenin Aralık ayında yapılmasına, hem de tüzüğün yasalara aykırı olan bölümlerinin düzeltilmesine dönük şikayetimi yazılı olarak yaptım. Şunun bilinmesi gerekir ki Trabzonspor 2008 yılından beri yasaya aykırı iş yapıyor”

KURULLAR AYNI ANDA SEÇİLMELİ

“Bakın bugün kulübün yetkili organlarıyla, yönetimin aynı anda seçilmesi gerekiyor. Fakat ne yazık ki başta Denetleme Kurulu ki, en yetkili organdır, seçimi yapılacak ama yönetimin görevi iki yıl daha sürecek. Bu tüzüğe tamamen aykırıdır. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yaptığı bir yanlış, yasaya aykırı karardır; yönetimin buna dayanarak görevini sürdürmemesi ve mutlaka seçimli genel kurul kararı alması şarttır. Tüzüğün de medeni yasaya uydurulması gerekmektedir. Benim mücadelem Trabzonspor'un doğru temeller üzerine oturması içindir.”