Trabzonspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 29.haftasında oynayacağı Beşiktaş maçına moral bulma ve toparlanma maçı olarak bakıyor. Bu sezon İstanbul'un 3 büyük takımına karşı puan alamayan hatta rakip fileleri havalandırma başarısı dahi gösteremeyen bordo-mavili takım siyah-beyazlı takım ile deplasmanda oynayacağı maçı kazanarak taraftarı ile barışıp moral bulmak istiyor. Bordo-mavili takım sezonun ilk yarısında evinde oynadığı Beşiktaş maçını (1-0) ve Galatasaray maçını (3-0) kaybederken deplasmanda oynadığı
Fenerbahçe maçını ise
(1-0) kaybetmişti. Trabzonspor, 54 gol ile Spor Toto Süper Lig'de en çok golü atan Galatasaray'ın ardından 53 golle ligin en çok gol atan takımı olmasına rağmen bu sezon 3 büyüklere karşı gol atma başarısını gösteremedi.

BURAK YILMAZ DA İLK PEŞİNDE
Attığı 29 golle gol krallığı yarışında açık ara önde giden Burak Yılmaz da bu sezon 3 büyükler karşısında yaşadığı şansızlığı kırmayı hedefliyor. Eski takımı Beşiktaş'a karşı zafer isteyen bordo-mavili futbolcu, ligin en çok gol atan oyuncusu olmasına rağmen bu sezon gol attığı takımlara 3 büyükleride eklemek istiyor. Hem kendi şanssızlığını hemde takımının 3 büyüklere karşı olan galibiyet özlemine son vermeyi hedefleyen Burak, krallık yarışında zirveye doğru tırmanışını sürdürmek istiyor.