Trabzonspor'da yeni sezon hazırlıklarını 19 Temmuz'dan itibaren takip eden muhabirimiz Tayfun Çöpcü kampın genel analizini sizler için hazırladı.
Trabzonspor'da kampın ilk gününde futbolcuları koşulara başlatan ve takım ile birlikte koşan Halilhodzic futbolcuları tanımadığı gerçeği vardı.
Çünkü Trabzonspor'da isim yapan oyunculardan Malouda ve Bosingwa'yı tanıdığı, Onur Kıvrak ve Colman'ı ise izlediği maçlardan takip ettiği biliniyordu. Ancak diğer tüm oyuncular hakkında genel bir bilgi sahibi olmayan Halilhodzic, kampın 7 günlük kısmında kondisyon ve dayanıklılık antrenmanları yaptırdı.
Futbolcular genel olarak kondisyonları değerlendirerek gruplandırırken pas antrenmanlarında ve kısa süreli çift kale maçlarda izleme fırsatı buldu.

İşte Trabzonspor'da ki asıl gerçek bundan sonra ortaya çıkmaya başladı. Trabzonspor'un yetenekli ancak genç ve tecrübesiz ola bir takım olduğu gerçeği Halilhodzic'i etkiledi. Antrenmanları 2 saatten fazla bir süreye çıkaran Halilhodzic, tüm futbolcularla tek tek ilgilenmeye başladı ve analiz etmeye çalıştı.
Kampın ilk hazırlık maçında ise Halilhodzic, analizleri doğrultusunda iki ayrı kadro kurdu. Lokomotif Taşken karşılaşmasında ilk yarıya çıktığı ilk 11'in kadrosu skoru 1-0  önde kapatırken eksikler baş göstermeye başladı.

İkinci yarıda ise farklı bir 11 tercih eden Halilhodzic, bu 11'de ise hayal kırıklığına uğarayarak , "Trabzonspor'un 4-5 değil 9-10 futbolcuya ihtiyacı var" diyerek futbolcularına ve yönetime olan eleştirilerini iletmek istedi.

Bu maçın etkisinden erken kurtulmaya başaran Halilhodzic ve futbolcular kampın ikinci kısmında taktik antrenmanlarına geçti. Savunma ve hucüm antrenmanların yapıldığı sahada Halilhodzic'i zaman zaman çileden çıkaran futbolcularda oldu. İlk performanslarına ve analizlere göre taktik antrenmanlarda iyi bir performans sergilemesi bekleyen Anıl Taşdemir, Serdar Gürler, Colman, Mustafa Yumlu, Barış Memiş ve Zek Yavru'ya sık sık uyarılarda bulundu.
Diğer bir yandan ise Malouda, Emre Güral, Celustka, Mustafa Akbaş, Ferhat Yazgan, Batuhan Altaslan ve Turgut Doğan Şahin gibi oyunculara pek fazla uyarılarda bulunmayarak futbolcuara mesajını verdi.

Golcü konusunda ise mevcut kadroya göre, Deniz Yılmaz, Emre Güral ve Turgut Şahin Doğan'a karşı fazla ilgi de bulunmaması takıma direk etkileyebilecek bir forvete ihtiyac duyulduğunu hissettirdi.

Trabzonspor'un dün oynadığı Köln maçında ise aynı oyuncularl mağlup olan Halilhodzic ise, futbolcularla sık sık konuştuğunu beliterek, "Sinirliyim. Hayal kırıklığına uğradım" diyerek basın toplantısının bitmeden terk etmesi hem yönetime hemde futbolculara verilmiş bir mesaj olara yorumlandı.
Öte yandan Trabzonspor'u 12 gündür takip eden muhabir arkadaşımız Tayfun Çöpcü ise, savunmaya yeni gele Berkalem'in yanına yeni bir stoper daha alınarak Aykut Demir ve Bosingwa'nın olabileceğini, ortasahada ise Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı yanına sağlam bir top dağıtıcı ve Alexandru Bourcenau'nun yokluğunda sağlam bir ön liberoya ihtiyaç duylduğunu, forvete ise oyuna direk müdahele edebilecek iki kaliteli santrofora ihtiyac duyulduğunu bildirdi.
Trabzonspor'da kampın göze batanları ise, Onur Kıvrak, İbrahim Demir, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Aykut Demir, Malouda, Gökhan Karadeniz ve Bosingwa olurken isteneni vermeyenlerin ise, Barış Memiş, Mustafa Akbaş, Colman, Celustka, Anıl Taşdemir, Ferhat Yazgan, Deniz Yılmaz ve Turgut Şahin Doğan'ın olduğu analiz edildi.