Lider Galatasaray ile arasındaki 8 puanlık farkı kapatmayı hedefleyen Karadeniz temsilcisi, küme düşme hattında bulunan Kardemir D.Ç. Karabükspor ile arasındaki 4 puanlık farkı ise açmanın planlarını yapıyor.
Ligde bu sezon takımlar arasında fazla bir puan farkı bulunmasa da, konumu itibariyle sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, yarın evinde ağılayacağı Akhisar Belediyespor, karşısında bu sezonki kötü istatistiğini düzeltmeye amaçlıyor. Geçtiğimiz sezon oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor attığı 16 gole karşılık ise kalesinde 10 gol görmüştü ve 19 puan toplayarak 2. sırada yer almıştı. Bordo-mavili takım ise bu sezon oynadığı 10 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Attığı 8 gole karşılık ise kalesinde 7 gol gördü topladığı 13 puan ile ligin 10. sırasında yer aldı. Geçtiğimiz sezonun 6 puan gerisinde kalan Karadeniz ekibi sıralamada ise 8 basamak geride yer aldı.

TRABZONSPOR’UN PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK.
Lider Galatasaray ile arasında 8 puan fark bulunan Trabzonspor’un küme düşme hattı ile arasında 4 puan fark bulunuyor. Bordo-mavili takımın puan kaybına tahammülü olmazken, olası puan kaybı ligde bordo-mavili ekibi zor duruma sokacak. Zirvedeki takımların kazanması halinde puan farkını açacak olan Trabzonspor alt sıralara bir adım daha yaklaşmış olacak. Bordo-mavili takımın sahada hedeflediği 3 puanı alması halinde ise hem üst basamaklara tırmanacak hem de moral bulacak.

MUHTEMEL İLK ON BİR
Trabzonspor’da kart cezalısı olan Sol Bamba yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek. Akhisar Belediyespor karşısında farklı bir kadro ile çıkmayı planlayan Şenol Güneş’in Onur, Serkan, Mustafa Yumlu, Giray, Emersson, Zokora, Sapara, Soner (Colman), Adrian, Halil ve Janko 11’i ile sahaya çıkması bekleniyor.

ŞENOL GÜNEŞ TANITIM TOPLANTISINA KATILACAK.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz Dostu Kocaeli” programının tanıtım toplantısına katılacak. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Şenol Güneş’in katılımıyla yapılacak olan toplantı 13 Kasım 2012 Salı günü Kocaeli Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

ZOKORA VE SOL BAMBA’YA MİLLİ DAVET
Trabzonspor’un, Fildişili oyuncuları Didier Zokora ve Soulaymane Bamba'ya milli takım daveti geldi. Buna göre her iki oyuncu 14 Kasım 2012 tarihinde Avusturya ile oynanacak olan dostluk için kadroya davet edildiler.