Ligde son haftalarda istediği sonuçları almakta zorlanan Kasımpaşa tüm konsantrasyonunu kupa maçına vermiş durumda. Maç öncesinde ev sahibi ekip önemli bir eksiklik bulunmazken, Kasımpaşa'nın forvet hattında bu maçta yine Uche tek başına görev alacak.
MUHTEMEL İLK 11'LER


KASIMPAŞA

Isaksson,
Abdurrahman, Yalçın, Elyasa, Adem
Hakan, Ernst
Djalma, Özer, Kerem
Uche

TRABZONSPOR

Onur
Serkan, Mustafa, Giray, Emerson
Yasin, Zokora, Aykut, Olcan
Emre, Halil

Konuk ekibe baktığımızda ise bu karşılaşma öncesinde Mustafa, Adrian ve Olcan gibi oyuncuların sakatlıkları devam ediyor. Şenol Güneş'in bu maçta fazla şans bulamayan oyunculara da forma vermesi ön görülüyor.
MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

  • Bu sezon Avni Aker'de oynadığı maçta Trabzon'un konuğu olan Kasımpaşa sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrılmıştı.

  • İki takım arasındaki son 5 karşılaşmada 2 kez Kasımpaşa kazanırken 2 maçtan Trabzonspor sahadan gülen taraf olarak ayrıldı.

  • Karadeniz ekibi oynadığı son 5 maçın 3'ünü kazanırken bir beraberlik ve bir yenilgi aldı.

  • Karadeniz temsilcisi Ziraat Türkiye Kupası'nı daha önce 8 kez müzesine götürmeyi başardı.

  • Trabzonspor ligde oynadığı son maçta Kayserispor ile sahasında 1-1 berabere kaldı.

  • Saat 20:00'de başlayacak zorlu karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.
 
Spor Toto Süper Lig’de bir türlü istikrarı yakalayamayan Trabzonspor gözünü Ziraat Türkiye Kupası’na dikti.
Avrupa defterini erken kapatan, ligde ise bir türlü beklenen sonuçları alamayarak son yılların en sancılı dönemlerinden birini yaşayan bordo-mavililer Ziraat Türkiye Kupası’nda Kasımpaşa engeline aşıp moral bulmak istiyor. Kayserispor karşısında ligde aldığı 1-1’lık saha sonucuyla istikrarsız bir görüntü veren ancak oynadığı futbolla gelecek haftalar için taraftarlarını umutlandıran Trabzonspor, kupada deplasmanda oynayacağı Kasımpaşaspor maçını kazanarak 9. kez Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine getirmek için bir engeli aşmak istiyor.

GÜNEŞ FUTBOLCULARINA GÜVEN VERDİ

Kayserispor karşılaşmasında galip gelmemelerine rağmen oynanan oyundan memnun olduğunu oyuncularına aktaran Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş takımına güven verdi. Kendilerinden bekleneni skora yansıtamadıklarını ancak oynanan oyundan memnun olduklarını belirten, Güneş futbolcularına, “Sancılı bir süreç yaşadığımız bir gerçek. Aldığımız saha sonuçları bunun bir göstergesi ama son oynadığımız Kayserispor maçı skor olarak bizi mutlu etmese de oynanan oyun olarak herkesin tatmin olduğu bir maç oldu. Bu oyunumuzu ve ciddiyetimizi sahaya yansıttığımız takdirde hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum” dediği öğrenildi.

HEDEF 9. KUPA

Spor Toto Süper Lig’de beklentilere cevap veremeyerek inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı 9. kez müzesine getirmek istiyor. Kasımpaşa maçına yönelik olarak oyuncularına son ikazlarını yapan bordo-mavili takımın teknik patronu Şenol Güneş, rakipleri karşısında alacakları galibiyetin ligde oynayacakları önemli maçlar öncesi de büyük bir moral olacağını belirtti. Bu nedenle Kasımpaşa karşısında sahadan istedikleri sonucu alarak ayrılmaları gerektiğine vurgu yapan deneyimli teknik adam iki kulvarda da yarışabilecek güçte bir takım olduklarını ifade etti.
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, Türkiye Kupasını daha önce 8 kez müzesine getirdi. 1976-77, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10 sezonlarında kupasını müzeye getiren bordo-mavililer bu sezon 9. kez kupayı Trabzon’a getirmeyi planlıyor.