Deniz Ateş Bitnel’in hakemlik kariyeri

Galatasaray - Trabzonspor maçında hatalı kararlar veren Hakem Deniz Ateş Bitnel'in yaşadıklarıysa bir aile dramını ortaya çıkardı. Çocuğu psikolojik tedavi görüyor, eşi mobing (baskı, yıldırma) yüzünden çalıştığı iş yerinden istifa etmek zorunda kaldı…. Hatta eşinin iş yerine, çocuğunun okuluna tepki amaçlı gidenler bile olmuş.

ÖNCE KLASMAN DÜŞÜRÜLDÜ SONRA CEZA ALDI 

Hakem Deniz Ateş Bitnel, geçen sezon yönettiği Galatasaray - Trabzonspor maçından sonra bir daha Süper Lig'de görev alamadı. Sezon başında FIFA hakemliğinden alındı ve klasman düşürüldü.  Artık Süper Lig'de klasman gereği maç yönetemiyor. Ve son olarak Bitnel'in Trabzonsporlu bir taraftara yaptığı iddia edilen açıklamaları Facebook'ta yayınlanınca PFDK, Bitnel'e 2 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Ceza 3 ay verilseydi hakemliği resmen bitecekti.

Bu yaşananlar kamuoyunun önünde gerçekleşti. Bir de arka planda yaşananlar var. İşte o yaşananlar Türkiye'de hakem eleştirileri ve tepkilerinin yeniden gözden geçirilmesini de mecbur kılıyor. Çünkü sadece Deniz Ateş Bitnel'in değil ailesinin de hayatı o maçtan sonra (Galatasaray - Trabzonspor) kabusa döndü. 
 
6 YAŞINDAKİ OĞLU REHBERLİK ODASINDA SAKLANIYOR

Geçen yıl Şubat ayında oynanan o maçtan sonra Mart ayında, Bitnel'in çocuğunun okuduğu okula bir kaç kişi tepki için gidiyor. “Deniz Ateş Bitnel'in oğlu bu okulda mı okuyormuş, kim, nerede?” diye sorular soruyorlar. Bunun üzerine Bitnel'in 6 yaşındaki oğlu, rehber öğretmeni tarafından bir kaç saat rehberlik odasında herhangi bir zara gelmesin diye saklanıyor. Çocuğun annesi aranıyor ve “oğlunuzu gelin okuldan” alın deniliyor. Bitnel'in 7 yaşına girecek oğlu olaylardan etkilediği için psikolojik tedavi gördü. Okula giden şahısların kimlikleri tespit edilmediği için herhangi bir işlem yapılamıyor.

EŞİ İŞİNDEN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI 

Deniz Ateş Bitnel'in eşi de olaylı maçtan sonra büyük sıkıntılar yaşıyor. Bankada olmadığı bir saate çalıştığı şubeye giden bir şahıs, Btinel'in eşinin arkadaşına “hakemin eşi sen misin?” diye soruyor. Bitnel'in eşi, bu olaylardan sonra 3 kez şube değiştirilmek zorunda kalıyor. Yetmiyor statüsü düşüyor ve görevine gişe elemanı olarak devam ediyor. Yaşadıkları nedeniyle işinden istifa etmek tek çıkar yol diye düşünüp, istifa ediyor. Bu arada eşi bir yandan dan sağlık sorunlarıyla uğraşıyor.

EKONOMİK KRİZ

Geçen sezon hatalı kararlar verdiği maçtan sonra hayatı allak bullak olan Bitnel, aynı zamanda ekonomik sıkıntılarla da boğuşmak zorunda kaldı. Hakemlik yapamayan Bitnel, krediyle aldığı evinin taksitlerini ödeyemedi. Aracını satıp, borçlarını ödemeye çalıştı. Hala da benzer sorunlarla mücadele ediyor.(Futbol Arena-Aydın Cingöz)