Kasımpaşa Kulübü Başkanvekili Hilmi Öksüz, yaptığı açıklamada, sezonun ilk maçında Trabzonspor’a 2-0 kaybetmelerinin nedeni olarak Rıza Çalımbay’ı gösterdi. Öksüz, sezon başında transferlerin geç yapılmasının ve bu sebeple takımın performans açısından istenilen seviyeye gelememesinin sıkıntısını yaşadıklarını aktararak "Lige iyi başlayamamamızın sebebi Rıza Çalımbay'ın takımın motivasyonunu bozmuş olmasıdır. Takım aleyhine her gün olumsuz demeçler verirseniz, o ekipte motivasyon kalmaz. Eğer bir teknik direktör çalıştırdığı ekibi her gün kötüler ve eksikliğini anlatırsa o takım maç kazanamaz. İlk 2 haftada lige 6 puanla başlamamız gerekirdi. Trabzonspor ve Adanaspor maçlarından 1 puan almamız kesinlikle Rıza Çalımbay ile alakalıdır." diye konuştu.
 
Hasan Hilmi Öksüz, Kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü Kemal Özdeş'in, takımın motivasyonunu ve iskeletini oturtmasıyla alakalı yaptığı çalışmaların iyi sonuçlar verdiğini dile getirdi.
 
Takımların lige başlarken motivasyonlarının çok önemli olduğunu ve Kasımpaşa'nın çökmüş bir motivasyonla sezona start verdiğini aktaran Öksüz, şunları ifade etti:
 
"İnsanlarla çalışmadan, onlarla bir yola çıkmadan iyi kişiler olarak görüyorsunuz. Beraber çalışırken ve her şey onların istediği gibi giderken sorun olmuyor. İşler onların istediği gibi gitmediğinde ise insanların karakterleri ortaya çıkıyor. Benim bu liglerde 15 yıllık tecrübem var. Pek çok hocayla çalıştım. Hocaların karakterlerini iyi bilen biriyim ama çalışmadan insanların karakterlerini bilemiyorsunuz. Çalıştığı takımlara soruyorsunuz ama onlardan da net bir cevap alamıyorsunuz. Ne hikmetse Rıza hoca Antalyaspor'a gitme planlarını kendisi yapmıştı. Takım eksik bir yapıda, hazırlık safhalarını tam kadro geçirmemiş ve üzerine böyle bir başlangıç olunca sıkıntı yaşadık. Kemal hoca geldikten sonra takımın morali düzeldi. Futbolcuların hepsi takım olma yolunda mücadelelerini iyi niyetle ortaya koyuyor. Biz takım olmaya başladık. Sakatlıklarımız giderildikten sonra daha da iyi olacağız." değerlendirmesinde bulundu."
 
- "Rıza hoca kendisini Antalyaspor'a pazarlıyordu"
 
Hasan Hilmi Öksüz, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın, Kasımpaşa'yı çalıştırdığı dönemde kendisini Antalyaspor'a pazarladığını söyledi.
 
Rıza Çalımbay'ın futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerlerinin zirvede olduğunu aktaran Öksüz, "Rıza Çalımbay 4 maçta 1 puan Kemal Özdeş 4 maçta 7 puan aldı. Rıza Çalımbay kendisini daha çok önceden Antalyaspor'a pazarlıyordu. Bu çalışmaları başlattığını net olarak biliyorum. Rıza hocanın futbolculuk ve hocalık kariyeri zirvede ama önemli olan kariyer değil karakter. Pozitif enerji verebilme meselesi. Arkasında başka hesaplar olmamasıyla alakalı. Takımınıza pozitif enerji veremiyorsanız, takımınızı demoralize edecek demeçler veriyorsanız bunu kendinize bile anlatamazsınız. Ben kapasite olarak Rıza hocadan daha iyisini tanımadım diye beyanda bulunmuştum ve bu lafımın yine arkasındayım ama karakter ortaya çıktığı zaman olaylar değişiyor." diye görüş belirtti.
 
Öksüz, insanların çalıştıkları yerlere faydalı olmak için uğraşmaları gerektiğini belirterek, "Rıza hoca devre arasında verdiği bütün demeçlerde yönetim istediğimiz futbolcuları bize almıyor diyerek takımın moralini bozdu. Sonra zaten takımı bırakır kaçar gidersiniz. Gittiğiniz yerde de başarılı olamazsınız Allah size vermez. Siz çalışan bir işçisiniz. İnsanlar çalıştıkları müesseselere faydalı olmak için uğraşırlar. Ne kadar başarılı olacakları ayrı bir konu ama önemli olan iyi niyet ve samimiyetle gayret göstermektir." açıklamasında bulundu.
 
Bolu kampında Rıza Çalımbay'a, "Sen iyi bir hocasın ve üst düzey bir kariyerin var. Sen mevcut kadroyla bu kulübe faydalı olursun. Yeterki sen bunu iste" dediğini vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:
 
 "Ben konuştum o dinledi. Aklınızın içinde başka fikirler olmasa 'başkanım ne demek gayet tabi biz işimizi yapıyoruz. En iyi sonucu alacağız, en iyi yerlere geleceğiz' demen gerekirken susuyorsun. Suskunluğun ne demek olduğunu herkes biliyor. Kimseyle kimseyi kıyaslamam ama karakter gerçekten çok önemlidir. Adamlık kariyeri ve insanlık kariyeri önemli şeyler. Bilgi ve beceri ayrı bir olaydır. Kasımpaşa çıkışta değil, Kasımpaşa zaten buydu ama Rıza hocadan dolayı 3 hafta boşa gitti."
 
Rıza Çalımbay'ın takımdan ayrılmasının ardından futbolcuların keyfinin yerine geldiğini dile getiren Öksüz, "Futbolcular çıkıp yapacaklarının en iyisini yapmaya çalışıyor. Rıza hoca ve Kemal hoca döneminde futbolcuların keyifleri çok farklı. Aradaki fark resmen ortada. Futbolcular mutlu. Şu anda futbolcuların hiç bir şikayeti yok. Rıza hoca döneminde futbolcularda bu keyif yoktu. Kemal hoca son derece pozitif bir insan. Herkes seviyor. Siz patronunuza derdinizi anlatamazsanız, patronunuz sizin derdinizi bilmezse işler hep kötüye gider. Dertler bize değil basına anlatılıyordu." diye konuştu.
 

ÇALIMBAY'DAN YANIT GELDİ...
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Çalımbay, “Hasan Hilmi Öksüz babam gibi sevdiğim biriydi. Niye böyle bir açıklama oldu anlamadım. Ben öyle bir karakterde insan değilim. Burda sadece ben değil. Antalyaspor’da suçlanıyor. Bu açıklamanın peşini bırakacak değilim! Bundan önce Kasımpaşa beni Mersin İdman Yurdu ve Sivasspor’da çalışırken istedi, gelmedim. 10 katı para teklif ettiler reddettim. Benim Kasımpaşa’ya gitmemin en önemli nedeni Turgay Ciner’dir, onun bendeki manevi hakkıdır. Kasımpaşa’da ilk yılımızda ligi 7 bitirdik. Hakem hataları olmasa Avrupa’ya giderdik. 4 oyuncu almadık ve takımı mahvettik. Bana ters gelen tutumlarına rağmen göreve devam ettim. Oturduk konuşduk ayrıldık. Daha sonra devam edilim dediler ama devam etmedim! Bana ters dedim. Bununla ilgili konuşmak istemiyorum. İnanılmaz bir şey, dava açacağım! Hasan Hilmi Öksüz’den beklemezdim. Böyle bir şeyi nasıl yaptı anlamadım.

Ben aslında bu işi kurcalamak istemiyorum. Benim Allah’a şükür anlım açık. Futbol hayatımda hep açık. Beşiktaş’ta 10 yıllık kaptanlık yaptım. Ben böyle bir şeyle uğraşmam. Ben burada puan ve oyuncu üzerinde durmak istemiyorum. Mahkeme olduğunda ilginç şeyler ortaya çıkacak. Ben yanlış bir şey yapmadım. Dava açılacak kişileri de avukat belirliyor. Antalya’nın teklifi 3 kere geldi kabul etmedim. Ve ondan sonra birkaç kişi araya girince tamam dedim. Ben burada tanımadığım kulübe geldim, motive olmak isterken yanlış şeyler yapılıyor. Hasan Hilmi Öksüz’ü, Babam gibi seviyordum, bu olmadı'' dedi.