Sezon öncesi hazırlıklarını Almanya’da sürdüren Trabzonspor, 10 gün süren kamp çalışmalarını tamamladı. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rabotnicki ile yapacağı ilk maç için yarın Almanya’dan Makedonya’ya hareket edecek.

Önce Hollanda sonra da Almanya’da sezon öncesi çalışmalarını gerçekleştiren  Trabzonspor, toplam 20 gün kamp yaptı. Ersun Yanal’ın ayrılmasının ardından Şota Arveladze’yi göreve getiren bordo-mavili ekip, Gürcü teknik adam ile çıktığı 3 hazırlık, 2 UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 5 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

EN GOLCÜ YUSUF ERDOĞAN
Trabzonspor’un genç kanat oyuncusu Yusuf Erdoğan, hazırlık döneminde sergilediği performans ile göz doldurdu. Hollanda ve Almanya kamplarında yapılan 3 hazırlık maçında da gol atmayı başaran Yusuf Erdoğan, ilk 5 maçlık dönemin en golcü oyuncusu oldu.

MBIA SAKATLANDI
Trabzonspor’un sezon başında UEFA Avrupa Ligi Kupası kaldıran Sevilla Kulübü’nden kadrosuna dahil ettiği Stephane Mbia, Trabzon’da takımla ilk yaptığı çalışmanın başında ayağı çime takılınca sağ dizinde ödem oluştu. Almanya kampında ancak koşulara başlayabilen futbolcu, takımla antrenmanlarda yer alamadı.