61SAAT SPOR SERVİSİ- Trabzonspor’un 69. Olağan Genel Kurulu, 19 Mayıs Spor Salonunda yapılıyor. Bordo-Mavililer için hem muhalefet hem de yönetim kademesinde bir hayli önemli olan kongrede Divan için iki liste sunuldu. Sabri Sadıklar, ilk listede Divan Başkanı olurken, diğer listede ise Av. Ali Sürmen aday gösterildi. 

Ancak yapılan oylamada sonrasında Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, ilk listenin daha fazla oy aldığını ifade etmesinin ardından salonda büyük protesto başladı. Ancak  Sadıklar, protestolar altında Divan Başkanlığına oturdu. 

Bu sırada salonda büyük bir ıslık tufanı koptu. Protestolar altında koltuğuna oturan Sadıklar’a bu kez delegeler, “Divan dışarı” şeklinde tezühürat yaptı.


DELEGELERDEN BAZILARI TRİBÜNDEN ATLADI

Protestolar altında koltuğa oturan Sadıklar’a bu sırada tribünlerden atlayıp sahaya inen delegelerden bazıları tepki gösterdi. Sadıklar her konuşmasında protesto edildi. Sürekli ıslıklanan Sadıklar’a uzun süre protestolar devam ederken İstiklal Marşı ve saygı duruşu sırasında sadece ıslıklar kesildi. Ardından yeniden Sadıklar’a protesto devam etti.

DİVANIN ÖNÜNDE ARBEDE ÇIKTI

Ancak protesto gösterileri devam etti. Tribünlerden delegeler sahaya atlayarak Divanın bulunduğu bölüme gitti. Bu sırada Divan üyeleri ile tartışan delegeler daha sonra Divan Başkanı Sadıklar’ı konuşturmadı. Bu sırada salonda küçük çapta arbede çıktı. Arbenin üzerine bölgeye çok sayıda güvenlikçi sevk edildi. Ancak güvenlikçiler de yetersiz kalınca salona Çevik Kuvvet alındı. Divan Başkanlık Kurulunn önünde hem özel güvenlikçiler hem de çevik kuvvet polisleri etten duvar oluşturdu. Bu bölgeye hiç kimse yanaştırılmıyor.


DİVAN ARA VERMEK ZORUNDA KALDI

Yaşanan bu tartışmaların ardından kongreye bir süre ara verildi. Aranın ardından yeniden yerine geçen Divan Başkanı Albayrak, “Bu konuda objektif olarak tüm önergeler konusunda Genel Kurul üyelerimizin müsterih olmasını istiyorum. Bu kongre göreceksiniz inşallah en güzel şekilde netilenecek. Bu da sizlerin katkıları ile gerçekleşmiş olacak. O yüzden sizlere katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


7. MADDE NEYLE İLGİLİYDİ?

Trabzonspor’da Olağan Genel Kurul öncesinde büyük tartışmalara neden olan 7. Maddenin neyle ilgili olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili konuşan Divana verilen ilk öneri ise tartışmalara neden olan 7. Maddeni geri çekilmesi konusu oldu. Bu konuyla ilgili yönetici Onur İncehasan konuştu. İncehasan, konun İstanbul Kartal’da Opet’e kiraya verilen ve ardından mahkemelik olan Arazi ile ilgili olduğunu anlattı. İncehasan, “Şahsi işimiz olsaydı çoktan pes etmiştik.


Buranın satın alınmasının uygun yol olacağı ortadır. Bizden önceki yönetim de burada başvurdu. Akaryakıt parselinin dışında 61 nolu parselinde cazip imar pozisyonunda olduğunu görüyoruz. Buraya kanuna göre doğrudan satın alma hakkına sahibiz. Yeri satmak gibi düşüncemiz olsaydı almak ve satmak gibi yetki isterdik” dedi.

KÖKSAL GÜNEY’E GÖZ DOKTORU TAVSİYESİ…

Genel Kurulda söz alan Av. Ali Sürmen, “Divan benim yerime oturdu. Bu kararı kırıyorum. Göz doktorları var. Bence size bir gözlük şart. Hukuk herkese lazımdır. Hukuk tanımazlık, hukuk tanımazlık, sayın Divan’da ki arkadaşlarımız sizden tüzüğe uyacağınıza dair bana içerde söz verdiniz. O zaman birinci yapacağınız şey, burada delege olmayan arkadaşlar var lütfen bunları çıkarın. Hukuk, herkese lazımdır. Ben hukuk tanımam diyen çok insanlar gördüm. 78’den beri hakim savcılık, avukatlık yapıyorum. Ama zorla hukuk tanımayanlara bize gelip ben nasıl kurtaracağım diyenleri biliyorum. Onun için özellikle yönetim kurulu arkadaşlardan hele hele Milletvekili yapmış arkadaşlardan bu genel kurulun iradesine saygı gösterip istifa etmesini bekliyorum” dedi. 

TRABZONSPOR, KAYYUM’A GİDER
Gündemde ilgili söz alan Ali Sürmen, “Divan başkanlık kurulunda benim ve bazı arkadaşların fazla yapılmış olan üye kayıtlarıyla ilgili olumlu görüş bildirdiğimi söylediler. Divan yetkili arkadaşlar ellerinde ki tutanaktan okuyorlar. Divan Kurullarında oturan arkadaşların tutanağa ne yazdığını kontrol etmemiz lazım. Ben bu konuda şikayet hakkımı kullanacağım. Trabzonspor Divan kurulunda orda olan yönetici arkadaşlar var. Benim onlara aynen tavsiyem şuydu. ‘Dedim ki arkadaşlar bu tüzüğe aykırı. 23. Maddeye göre bir yönedtim gelir, yukardan aşağı sayar yüzde 5 alın der. Gerisini 23. Maddeye göre tüzüğe aykırı olarak çıkarın” der. Böyle demedim mi?. E o divanı yöneten arkadaşımız ve orada arkadaşlar bunu olumlu tavsiye diye yazmışlarsa bunun hesabını verirler. Bunun gündeme alınmaması ile ilgili Medeni kanundan…
Dernek tüzüğünde düzenlememiş konular kanun hükümleri uygulanır. Tüzükte bu konuda bir şey yoksa kanun hükümleri uygulanır.
Şimdi divan diyor ki bunlar olumlu. Tüzüğe aykırı buna hangi kurul olur verirse versin, bunun son mercii Genel Kuruldur. Divanda oturan değerli arkadaşlarım söz verdikleri halde tüzüğe uymuyorlar. Bu iptal davasının gerekçelerini hazırlamaktadır. Yarın biri gider mahkemeye iptal davası açarsa, Trab.zonspor’u boşluğa düşürdünüz kayyuma gitti diye kimse itiraz etmesin. Ya görevlerini yapsınlar. Yönetim kurulu 2015 Mali Tablosu ibra edilmedi sayılmayacağından düşer. Bu kayyuma gider. Hiçbir şey yapamazsınız” dedi.

FİNANSAL TABLO İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Trabzonspor Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih'te Trabzonspor'un finansal tablosu ile ilgili bilgi verdi.  

ÇAKIROĞLU, İBRA ETMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminde istifa eden eski Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu,
“Beraber Seçildiğimiz kongre öncesinde verdiğimiz sözler yaptığınız icraatlar ortadayken kongreden mali ve mali komisyonda idari konuda yaptıklarınızı oylamamızı istiyorsunuz. Herkesin vicadınına bırakacağım. İbrası Trabzonspor delegesinindir. Saygı duymak şahsım adına konuşuyorum. Devraldığımız borç 176 milyondu. 1 sezonda 2 katına çıkardığınız için mi sizi ibra edeceğiz. Milyonlarımızı heba ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz.
Ya o kupayı alacağım ya kupa beni mi alacak dediniz kupa yok. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz.
Gelirleri arttırdık diyorsunuz, Trabzonspor’un milyonlarını savuruyorsunuz. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz.
Bütün siyasi partide ki arkadaşlarımı belli bir siyasi partiye yaslanarak Trabzonspor’u ayrıştırdığınız için mi sizi ibra edeceğiz.
Trabzonspor’un değerlerini beğenirsiniz beğenmezsiniz, bugün orada oturuyorsanız borçlu oldruğunuz Trabzonspor’u 4 büyük yapan efsanelere hakaret ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz.
Yoksa tüm dünyanın ve bizim namusumuz olan, burada olan herkesin Fenerbahçelilerin yapamadığı gibi daha dün Başkanı kanırta kanırta şike yapmıştır dediğiniz için sizi ibra edeceğiz.
Trabzonpor’u 4. Büyük yapan değerlerimizi kovduğunuz için mi sizi ibra edeceğiz
Asla oylamayacağım. Bugüne kadar yaptıklarınızın bundan sonra kilerinin teminatı olduğu için sizi kesinlikle ibra etmeyeceğim. Buguüne kadar yaptıklarınız Trabzonspor tarihinde yapılmamış. Söylediklerim içinde yanlış varsa bunları duyup ibra ederseniz ben sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dedi.

BEŞİKTAŞ’A AĞLAYA AĞLAYA SATTILAR

Trabzonspor’un efsane isimlerinden Serdar Bali, üye yapılan bin 600’ü aşkın kişiyle ilgili kendisinin olumlu tavsiye verdiği yönünde ki iddiaları ise yalanladı. Bali, 
“Orada tutanak söylediniz. Ali Özbak’ta imzalamış. Ben orada şöyle bir şey dedim. Ben konuşmamda dedim ki, bunlar çok önemli konular değil. 2 bin tane 3 bintane yapsa ne olur. Bu şehrin kendi dinamikleri korur. Benim söylediğim budur. Tavsiye etmiş değilim.
Beni sevenler var sevmeyenler var. Aslında beni sevmiyor değil. Ben yönetim kurulu toplantılarında Trabzonspor’u kendim gibi korumaya çalışıyorum. Ne sayın Başkan düşmandır, ben Trabzonspor sevdalısıyım. Beşiktaş’a mı gittin diye bir şeyler söylediler bana
Beşiktaş’ta 5 yıl top oynadım. Trabzonspor beni ağlaya ağlaya sattı. Ali Kemal’i de sattılar. Trabzonspor Tolga’yı satmış. Hangimiz daha çok hizmet etti Beşiktaş’a soruyorum şimdi. Değerlerinize saldırmayın biz sizin ağabeyeniz. Muhalefet yapıyoruz. Düşmanınız değiliz. Bu paralar doğru yere gitsin diye yapıyoruz.
Futbol sevdalıları lafını diyorsa, emek hırsızları diyebiliyorsa karşı tarafa o Sadri Şener ve iki yönetimi sayesinde. Onları sevdası sayesinde.  Eğer İbrahim bey 3-5 sene sonra başkanlığı bırakırsa onu da buradan biz savunacağız. Kimseden korkumuz yok” dedi.

 Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber, gündemle ilgili konuştu. Dilber,
“Trabzonspor’un başkanı Kazlıçeşme’de başkalarına emanet etti. Trabzonspor’u siyaseti iliklerine kadar kullanacağını  söyleyen sayın başkandan siyaseti iliklerine kadar soktuğunu gördük. Benim zoruma gitti. Ve arkadaşlar. Ben hangi partide demiyorum, bakın değerli arkadaşlar. Ben Trabzonspor’un başkanının hangi partinin mitinginde bu hale düşerse düşsün zoruma gider. Zorunuza sizin de gitsin. Çünkü Trabzonspor, siyaset üstüdür. Trabzonspor, Anadolunun delakanlısıdır. Eğer Trabzonspor delikanlı kabul etmeyen varsa niye gitsin ticaret yapsın. Hepimiz Trabzonspor için buradayız. Ben Kupa konusunda hala beklenti içerisindeyim. Hala daha. Trabzonspor sevdalılarının emek hırsızları karşısında yapması gerektiğini tam yaptığına ikna olmuş değilim. Bu sürecin bittiğine ikna olmuş değilim. Bu konuda ki ısrarı dik duruşu Trabzonspor’u siyasetin üstüne çıkarmayı el birliği ile başarmalıyız. Yine biz bugün 11 arkadaşını şu veya bu gerekçesi ile yönetimden ayrılan ekibin en kısa sürede Trabzonspor delegesine güvenerek seçime gitmesi gerektiğine inanıyorum. Ve bugün burada şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki hiçbir kongrede olmayan kalabalığın bugün burada olmasını Trabzonspor’a olan saygının sevginin, bir işanesi olduğu kadar bundan sonra ki süreçle ilgili delegenin endişesinin bir göstergesi olarak görüyorum. Vee inanıyorum ki Trabzonsporlu olmak, bir ayrıcalıktır. Orada yönetici olmak başlı başına ayrıcalıktır. Herkes konumunu ve temsil ettiği yeri bilsin” dedi.

  VURAL: BURADA TARTIŞMIYORUZ SAVAŞIYORUZ
Trabzonspor delegesi Emre Vural, “Herkes buraya çıkıyor Trabzonspor sevgisinden bağlılığından bahsediyor. Ben gazeteciyim. Buraya haber yapmaya geldim. Burada güvenlik gerekçesi ile polisler geldi. Ben utandım sizler utanmadınız mı? Biz buradan tartışmıyoruz resmen savaşıyoruz.” Dedi.

ALİ ÖZBAK’A İSTİFA ÇAĞRISI
Trabzonspor Delegesi Hakan Kapuz, “Hepiniz biliyorsunuz 2013 Mayıs ayında yapılan genel kurulunda divan başkanlığının bir önergesi ile 6 ay seçilecek yönetimin 3 yıla çıkarılmışını hep beraber oylara sunduk. Orada hukuksuzluk olmuş. Bugün Trabzonspor ayrı düştü. Bugün görüyoruz Divan Başkanı yapılan hukuksuz üyelerin bir defaya mahsus oylamasını…
Divan Başkanı Ali Özbak’a sesleniyorum. Bugün ki seçim ortada. Burada en büyük pay senin. Aklını başına al ve bir defaya mahsus görevinden istifa et. Hukuk istiyoruz doğruluk istiyoruz. Bunu istemeye hakkımız değil mi. Ben her yönetimi ibra etmişimdir. Ama bugün umudum kırıldı. İki liste yarışıyor bir tane beyefendi çıkıyor bakıyor bu kazandı diyor. Burada şike yapılmıştır.
Şike bizim en büyük mücadele verdiğimiz konulardan biri şikedir. Biz kupayı almadan isterse Hacıosmanoğlu, 200 milyonluk transfer yapsın. Trabzonspor’u şampiyon yapmazlar, Aziz Yıldırım orada duruyor. Kupa siyasette. Siyasetçilerden bunu bir şekilde almalıyız. Biz siyasetçilere bu iradeyi gösteremedik” dedi.

 NUSRET YILMAZ: KIRDINIZ DÖKTÜNÜZ
Şike sürecinde Trabzonspor’un Avukatlığını yapan Nusret Yılmaz,
“Hukuksuz başlayan, hukuksuz devam eden ve bundan sonra hukuksuz devam edeceğini gördüğüm kongrede konuşuyor olmanın ıstırabını yaşıyorum. Ve yarın bugün kadar mücadele eden birisi olarak çocuklarımın bu hukuksuzluğa neden sessiz kaldın söylemine maruz kalmamak için burada konuşma yapıyorum. Bizim yerimiz kulübümüzün yanıdır, kişilerin değil. Maalesef sessiz kalanların bir kenarda oturup yaşanan olayları izleyenlerin kazandığı bu kürsülerde konuşan insanların kaybedenler kulübüne dahil olduğu yerdeyiz. Ama hiçbir zaman mensubu bulunduğumuz kurum kuruluş teşkilat adına taşın altına elimizi koymaktan imtina etmedik.
Sayın yönetimin burada yapılan eleştirileri, bu çerçevede değerlendirerek yaptıkları yanlıştan dönmesini umuyorum. 3 Temmuz’dan bu yana şike süreci yaşanmış ve hala da yaşanmaktadır. Trabzonspor, bu sürecin olumsuz etkilerini en fazla bünyesinde taşıyan kulüptür.
Şike mücadelesi dediğimiz mücadele öyle klişe sözlerle 3-5 cümle ile yapılacak mücadele değildir. Eğer eylemleriniz ile söylemleriniz uyuşmuyorsa, eğer dik duramıyorsanız, birlik ve bütünlük tesis edilemiyorsa başlangıçtan itibaren bu sürecin mağlubu konumundasınız.
Sayın kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, basın açıklamasında şunları söyledi:
“Hukuk kurulnda ki arkadaşlara bu işin süreci nereye giderse gitsin ne adım atılıyorsa atılsın dedi” ama ilk günden itibaren bu işin içinde yer almış biri olarak şunları söylemem gerek:
25 Haziran 2013 tarihinde CAS kararına kadar sayın başkana “Size belli sözler verilmişti. Söz gider yazı kalır. Size verilen sözler tutulmadığı için eleştiriyorsunuz. Lütfen bu sürece müdahil olalım” dedim. Anlaşılmaz şekilde sayın başkanın bu oluşuma duyarsız kaldı. Buna bir çok kişi şahittir. Avrupa’da hukukçularla görüşmeye gittiğinde CAS’a niye müdahil olmadınız dendi.
Sayın Başkan, bu süreci müdahil olmamamızın etkisi olmuş mudur, vicdanı anlamda sorumluluğunuzu taşıyor musunuz?
Hukuk kurulu yeni oluşturulmuş bir kurum değil. Evveliyatında var. Hiçbir kurum sınırsız yetkiye sahip değildir. Sayın Başkan yetkisini aldı. Bu yetkiyi başka kurumlara devredemez. Trabzonspor’un resmi sitesinde Hukuk Kurulu Sınırsız Yetki ifadesi kullanıldı. Bu nasıl sınırsız yetki? Umutsuzluğa kapıldığınız şike sürecinde adresi başka tarafı yönlendirme midir?
Sayın başkan birlik ve beraberlik tesis etmektir. Size düşen sizden önce ki yöneticileri taraftarın önüne atmak değildir. Onları birlik ve beraberlik oluşturmalıydı. Siz kırdınız döktünüz. Tarumar ettiniz. Kimisine maaşlı eleman, kimisine hırsız dediniz. Trabzonspor şike mücadelesi yaparken, Trabzonspor kulübünü nerdeyse şike yaptığını ima ettiniz. Neyi savunacaksınız?” dedi.

Nurettin Özgenç, şunları söyledi:
 “Trabzonspor bir birine saygılı olması lazım… Şike konusuna değinildi. Kupanın alınması yönünde başkana haddinden fazla yüklenildi. Kupa alınamayacak durumda değil ki alınabilsin. Burada hep birlikte camia olarak lobi oluşturabilirsek olur.. Bu işte siyasette var. Başkanın siyasi partiye yakın durması ayıplanacak bir şey değildir”

Alaattin Aksoy, “Yalnız değilsin sayın başkanım. Bu kongreye muhalef ağabeylerim kongreye gelseniz sorun çözülür. Hortumlarınız kesildi başladınız cırlamaya değil mi. Çok seviyorsunuz Trabzonspor’u değil mi? Yavuz Saltık gibi şahısları bu kulübün kongre üyelerine yakışıyorlar. Lütfen bunları not alalım, kongre üyeliklerini gözden geçirelim.
Üye kaydından neden korkuyorsunuz. Siz de üye yapın. Sayın başkanımız bir otobüsün üstüne çıktı. Kiminin zoruna gider kiminin hoşuna gider. Benim hoşuma gitti” dedi.






























CANLI YAYIN