61SAAT SPOR SERVİSİ : Trabzonspor’un yarınki mali genel kurulu ile ilgili olarak şehir tam bir teyakkuzda.

Her bir köşede, her bir ortamda her bir otel lobisinde, özel ofislerde derin toplantıları yapılıyor.

Ve bu toplantılarda muhalefet aynı çatı altında toplandı.

Son genel kurulda, Hacıosmanoğlu’na karşı  seçim kaybeden bütün başkan adayları ittifak halinde. Bu durum, Trabzonspor tarihinin en büyük ittifakı olarak nitelendiriliyor.

Yönetime yakın gruplar da bu ittifakı, şer cephesi olarak nitelendiriyor.

Muhaliflerin en büyük argümanı, kulüp batıyor.

Bu çerçevede yarın muhalifler yönetimin mali yönden ibrası ile ilgili olarak nasıl bir tavır takınacaklarına dair bir ilke kararına varabilmiş değil.

Radikal muhalif unsurlar ibra edilmemek yönünde oy kullanılmasından yana.

Daha ılımlı unsurlar ise çekimser oy kullanılmasını öneriyor.

Bu iki görüşten hangisinde karar kılınacağı öyle görünüyor ki, Cumartesi günü sabah belli olacak.

Muhaliflerin genel kurul divan başkan adayı Ali Sürmen. Ali Sürmen ise ben genel kurulda konuşacağım diyerek divan başkanlığını istemiyor. Ancak baskılara gelirse, Sürmen divan başkanlığını kabul edecek gibi.

Yönetime yakın isimler ise Osman Çavuşoğlu’nu divan başkanı olarak önermeyi düşünüyor.

Bu mali genel kurulda yönetimin mali raporları ibra edilmediği taktirde, ibra edilmeme yönünde oy kullananlar Albayrak yönetiminin ibra edilmemesi ile ilgili sürecin aksine olayı mahkemeye kadar taşımayı da B planı olarak hayata geçirecekler. Böylelikle Trabzonspor’a kayyum atama gündeme gelecek. Hatta, muhaliflerin kayyum heyeti bile belli oldu. Bu üç kişilik isim de sır gibi saklanıyor.

Kayyum Trabzonspor’a atandığı taktirde, kayyum heyeti Trabzonspor’u genel kurula getirecek.

Genel kurulda oy hakkı olanların haricinde izleyici salona alınmaması yönündeki telkinleri ise hala devam ediyor. Edinilen bilgilere göre  muhaliflere yakın iki kişi, Emniyet Müdürü ile görüşerek, salona izleyici alınmamasını istedi. Emniyet ise bu demokratik değil diyerek bu talebe sıcak bakmadı. Emniyet bu anlamda talebi ancak, Trabzonspor tüzel kişiliğinin yapabileceğini de bu iki kişiye bildirdi.