Trabzonspor'da şike davası nedeniyle ara verilen transfer çalışmaları, cuma güne yeniden başlayacak. Bu arada Beşiktaşlı Tomas Sivok'un istediği yıllık ücreti çok bulundu, Çek futbolcu beklemeye alındı.

İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden şike davası nedeniyle pazartesi gününden bu yana adeta dosyalara gömülen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar, transfer görüşmelerine geçici süreyle ara verdi. Transferi tek yetkili olarak sürdüren Nevzat Şakar'ın Başkan Sadri Şener'le şike davasında çapraz sorguya girmesi transfer çalışmalarına zorunlu ara verilmesine sebep oldu.

SİVOK'UN İSTEDİĞİ RAKAM ÇOK BULUNDU

Bordo mavililerin önceliği olan stoper mevkisinde çalışmalar yoğunlaştırılırken son aday Tomas Sivok'ta ücret sıkıntısı çıktı. Yıllık olarak 1.5 milyon euro talep eden Çek yıldızın istediği fiyatı çok bulan Trabzonspor, indirime gitmesini istedi. Euro 2012 için Çek milli takımı kampında bulunan Sivok'la şampiyona sonunda masaya oturulacağı ve bonservisi elinde olan oyuncunun yıllık ücretinde indirime gitmesi halinde alternatifler arasına alınacağı vurgulandı.

VİTTEK: "TAKIMA FAYDALI OLMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Trabzoncell abonelerinin sorularını yanıtlayan Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Robert Vittek ise uzun süren sakatlığın ardından takım arkadaşlarıyla yeniden birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Vittek, "Önümüzdeki sezon takımımıza tam kapasiteyle faydalı olmak için sabırsızlanıyorum" dedi. 14 yaşındayken Real Madrid'in kapısından döndüğünü vurgulayan Vittek, şöyle devam ettti:

"Futbola yeni adım attığım zamanlarda Real Madrid'in altyapısına yazılmak üzereyken sakatlanmış ve orada bulunma şansından mahrum kalmıştım. Ama kalbim daima Madrid'de."

Vittek, 2010 yılında Slovakya Milli Takımı ile İtalya'ya karşı oynadıkları maçı unutamadığını belirterek, "2010 Dünya Kupası'nda Slovakya formasıyla 2 gol attığım, 3-2 kazandığımız ve gruplardan bir üst tura çıkmamızı sağlayan İtalya maçını unutamıyorum. Kariyerimin dönüm noktası ise henüz 21 yaşındayken ülkemden ayrılıp Almanya'ya, Nürnberg'e gitmem. Benim için attığım her golün ayrı bir anlam ve mutluluğu vardır fakat 2010 Dünya Kupası'nda attığım goller, özellikle İtalya maçındaki gollerimin yeri ayrı" dedi.