Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ve Sivasspor galibiyetleriyle toparlanma dönemine giren Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında son dakikada yediği golle sahadan beraberlikle ayrılmasının ardından Medical Park Antalyaspor’da mağlup olarak Avrupa'ya gitmenin en kestirme yolu olan Ziraat Türkiye Kupası’na erken veda etmesi zorlu Galatasaray maçı öncesi moralleri alt-üst etti. Bu sezon istikrasız bir tablo çizen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'na veda etmesinin ardından tüm dikkatini Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçına çevirdi.

GALATASARAY MAÇI LİGDE DÖNÜM MAÇI OLACAK
Bu sezon elinde tek hedef olarak lig kalan Trabzonspor için Galatasaray ile Türk Telekom Arena’da oynayacağı maç hayati bir önem kazandı. Geçtiğimiz sezonki performansının çok uzağında seyreden Karadeniz ekibi hedeflerinden tek tek koparken sarı-kırmızılı takım ile oynayacağı maçta lige tutunmak için terk dökecek. Ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ile üst üste maç yapacak olan Trabzonspor, Play-off'da kendine yer bulmak ve avantaj yakalama adına Galatasaray engelini aşmak zorunda. Bordo-mavililer bir bakıma elinde kalan tek hedef için sarı-kırmızılı takım karşısında ya tamam ya devam diyerek bir nevi bu sezonun en kritik maçına çıkacak.

TRABZONSPOR 2. SEZONDUR KUPADA YOK
2009-2010 sezonunda Şanlıurfa'da oynanan final maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye Kupası'nın 8. kez müzesine götüren Trabzonspor, son iki sezondur söz konusu kupada bir varlık gösteremedi. Bordo-mavili takım geçtiğimiz yıl Beşiktaş, Manisaspor, Konya Torku Şekerspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımlarının yer aldığı B Grubu’nda mücadele ederken, bir üst tura çıkamamıştı. Trabzonspor bu sezon ise 4. Tur'da kupaya veda ederek kupanın dışında kaldı.

BURAK YILMAZ KORKUSUNU YENDİ
Ziraat Türkiye Kupası’na erken veda eden Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor'da takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz ise penaltı korkusunu yendi. Bordo-mavili takımın bu sezon kullandığı 9 penaltının 8'ni kullanan ancak 5 penaltıyı gole çeviren 3'nü ise atamayan Burak, son iki haftada ligde Sivasspor ve Gençlerbirliği maçlarında kullandığı penaltıları gole çevirememenin vermiş olduğu korkuyu Medical Park Antalyaspor karşısında kullandığı penaltıyı gole çevirerek yendi.

KALECİ ONUR BEKLENENİ VEREMEDİ
Trabzonspor ile sözleşmesini geçtiğimiz günlerde 5 yıl daha uzatan ve imza sonrası ilk kez kaleyi devralan Onur Recep Kıvrak Antalyaspor karşısında bekleneni veremedi. Onur, Medical Park Antalyaspor'lu Emrah'ın kullandığı serbest vuruşa müdahale edemeyince top ağlarla buluştu. Uzun süre oynamamanın vermiş olduğu maç eksiğiyle dikkat çeken Onur, kalede vasat bir görüntü sergileyerek yediği hatalı golle mağlubiyette pay sahibi oldu.

BORDO MAVİLİLER GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINI ANTALYA’DA SÜRDÜRECEK
Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor karşısında oynanan maçın ardından Trabzon'a dönmeyerek Antalya'da kalan Trabzonspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını burada basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştireceği antrenmanlarla sürdürecek. TT Arena’da oynanacak olan maçın hazırlıklarını Antalya'da sürdürecek olan bordo-mavililerde teknik direktör Şenol Güneş takımını zorlu maça kadar toparlamaya çalışacak. Fizik ve moral olarak takımını sarı-kırmızılı takım ile oynanacak olan maça hazırlayacak olan deneyimli teknik adam, kamp ortamında oyuncularıyla sürekli bir araya gelerek onları motive etmeye çalışacak.