Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul öncesi başkan adaylarında Muharrem Usta, mekik dokuyor. İstanbul ve Kocaeli'nde yaptığı temasların ardından tekrar Trabzon'a dönen Muharrem Usta, Akçaabat delegesiyle bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi verdi. Çok sayıda katılımın olduğu toplantıda Usta, hep birlikte sevinç ve mutluluğu yaşamayı özlediklerini belirtti. 

Yeniden diriliş 
Usta, "Türkiye'nin her tarafında dünyadaki tüm Trabzonsporluların keyfi kaçmış durumda. Huzursuzuz, mutsuzuz. Eski günlerimize tekrar geri dönmek bizim için bir milat. Sizlerle beraber bu yola tekrar çıkıyoruz. Eski yıllara geri dönmek için yeniden başlıyoruz. Sizlerle beraber sahip çıkarak, yeniden dirilerek bugünleri mutlaka yakalayacağız. Bütün temennimiz bu. Hiçbir Trabzonlu'nun boynu bükülmeden, suratı asılmadan, göğüsünü gere gere yeniden şahlanacağı günlere ulaşacağımızı size vadediyorum. Kesinlikle bundan emin olunuz. Hedefsiz bir Trabzonspor olmaz. 50. yılda şampiyon olacağız" dedi. Trabzonspor'un zor bir tünelden geçtiğini ifade eden Usta, "Bu tünel hepimizi sıkıntıya sokmuş durumda. Ne haldeyiz anlatayım. Trabzonspor 3 tane temel sorun ile karşı karşıya, bunlardan ilki ekonomik sorunlar, ikincisi sportif sorunlar, üçüncüsü ise imajımız. Saygın Trabzonspor markasının içinde bulunduğu durum" ifadesini kullandı. 

200 milyon TL lazım 
Usta şöyle devam etti: "Trabzonspor'un 5 yıldan beri ortalama geliri 80 milyon civarında, bu gelirimiz 2010-11 sezonu Şampiyonlar Ligi'ne gittiğimiz yıl 25 milyon euro gibi bir rakamdı. Onu hariç tutarsak ortalama yıllık gelirimiz 80 milyon TL. Orada çakıldık kaldık. Trabzonspor olarak yıllık giderimiz 240 milyon TL oldu. Trabzonspor'un 1 yılda geliri 80 milyon TL, buna karşılık ise gideri 240 milyon TL. Arada 160 milyon TL bir fark var. Bu bütçe bizim bundan sonra en büyük sorunumuz. Şu anki borcumuz 410-420 civarında. Seçimi kazanan ekibe ertesi günü 85 milyon TL'ye ihtiyaç var. Mevcut borcunuz vardır ama sistem döner. Bizim sistemimiz şu an kilitlendi. Mayıs sonuna kadar 200 milyon TL'ye ihtiyacımız var. İnsanın uykuları 
kaçıyor." 

Delegelerle tek tek görüştü 
Usta, listesinde yer alacak olan Dr. Ahmet Çubukçu ile birlikte yemeğe katılan delegelerin masasını tek tek gezerek ellerini sıktı. Delegelerin geleceğe yönelik düşüncelerini alan Usta, sık sık notlar alırken, katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirdi.