Özellikle Gençlerbirliği karşılaşması sonrasında yoğunlaşan eleştiriler sonrasında gelen Gümüşhanesporyenilgisi teknik heyeti iyice tartışmaya açarken, Kayserispor galibiyeti tartışmaları kısmen dondurdu.
 
TrabzonAjans.com'un edindiği bilgiye göre TrabzonsporYönetim Kurulu'nun gündemindeki ilk teknik direktör adayı Samet Aybaba. Bordo Mavili kulüpte etkin çevrelerin Giray Bulak isminde birleşmesi ve bu ismi empoze etmeye çalışmalarına rağmen Aybaba ile ön görüşme gerçekleşti. Buna göre Bordo Mavili yöneticilerin 20 gün önce İstanbul'da Samet Aybaba'nın avukatlarıyla bir araya gelerek detayları konuştukları bilgisine ulaştı.
 
2002 - 2004 yılları arasında Trabzonspor'da görev alan ve arından Osmanlıspor, Gaziantepspor, Rizespor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Antalyaspor ve Eskişehirspor'da çalışan Aybaba'nın Trabzonspor'un teklifini değerlendirmeye aldığı, şartların oluşması halinde görevden kaçmayacağını belirttiği öne sürüldü.
 
Samet Aybaba ismini başkanlığı döneminde bu teknik adamı Trabzonspor'da göreve getiren Özkan Sümer'in verdiği yorumları yapıldı. Trabzonspor yoluna Ersun Yanal ile devam ederken, B Planı olarak ilk alternatifin Samet Aybaba, ikinci alternatifin de Giray Bulak olduğu  görüşü kulislerdeki yerini koruyor.