Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Trabzonspor ile Şanlıurfaspor karşı karşıya geldi.
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan mücadeleden galip ayrılan taraf 4-0'lık skorla Trabzonspor oldu.
Trabzonspor'un gollerini 12. dakikada Yasin Öztekin, 24. dakikada Olcan Adın, 85. dakikada Alanzinho ve 87. dakikada Paulo Henrique attı.
Bu sonucun ardından Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nda adını 5. tura yazdırdı.

TARAFTAR İLGİSİ AZDI
Karşılaşmaya bordo-mavili taraftarlar fazla ilgi göstermedi. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken, yaklaşık 3 bin dolayında taraftar karşılaşmayı izledi. Az sayıda Şanlıurfspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takımlarına destek verdi.

GÜNEŞ'TEN 7 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Şenol Güneş, Şanlıurfaspor maçında, 3-0 yenildikleri Eskişehirspor karşılaşmasının ilk 11'ine göre 7 oyuncu değişikliğine gitti. Güneş, Eskişehirspor maçında ilk 11'de oynayan Soner, Bamba ve Onur'u maç kadrosuna almazken, Serkan, Giray, Halil ve Janko'yu yedek soyundurdu. Bu oyuncuların yerine Tolga, Zeki Yavru, Mustafa, Celustka, Aykut, Yasin ve Henrique ilk 11'de görev yaptı. Geçen haftaki kadrodan Emerson, Colman, Adrian ve Olcan değişmeyen isimler oldu.
Teknik direktör Şenol Güneş, forvette Brezilyalı oyuncu Henrique'ye görev verdi. En son ligin 6. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında forma giyen Henrique, 8 maçlık aradan sonra formasına kavuştu. Trabzonspor'da takım kaptanı Tolga Zengin ise 9 maçın ardından formasına kavuştu.

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI, GOL DE ÇABUK GELDİ
Mücadele tempolu başladı ve her iki takım da ilk dakikalardan gol arayışı içerisine girdiler. Karşılıklı ataklarla geçen on dakikanın ardından iki takım da gol bulmayı başaramadı. Maçta 12. dakikaya gelindiğinde ise Trabzonspor 1-0 öne geçmeyi başardı. Yasin Öztekin'in ceza sahasından güzel vuruşu borda-mavilileri öne geçiren gol oldu.

TRABZONSPOR GAZA BASTI
Öne geçen Trabzonspor iyi oyununu devam ettirdi ve üst üste ataklar yaptı. Hem kanatları kullanan hem de ortadan gelen Trabzonspor, uzaktan şutlarla da etkili olmaya çalıştı. Topun kontrolünü de eline alan bordo-mavililer, ikinci golü bulmak için ataklarını sıklaştırdı. Bu ataklardan birisinden sol kanattan Emerson ortaladı ve ön direkte Olcan kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.
Maçın 2-0'a gelmesinin ardından tempo biraz düştü ve oyun orta alanda geçmeye başladı. Bu dakikalarda her iki takım da biraz daha faullü oynamaya başladı ve böyle olunca oyunda duraksamalar arttı. İlk yarının sonlarına kadar oyun ortada geçerken, son beş dakikada Şanlıurfaspor biraz daha etkinliğini artırmaya çalıştı. Hücuma daha fazla adamla ve organize olarak gelmeye çalışan Şanlıurfaspor'da bu ataklar sonuç vermedi ve ilk yarıyı Trabzonspor 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARIYA URFA İYİ BAŞLADI
Maçın ikinci yarısına Şanlıurfaspor etkili başladı ve farkı azaltmak için çabasını artırdı. Özellikle duran toplarla etkili olan Şanlıurfaspor'da bu çabalar sonuç vermedi. Dakikalar ilerledikçe Trabzonspor oyundaki tempoyu düşürdü ve oyun yine orta alan mücadelesine döndü. İki takım da karşılıklı ataklar geliştirmeye çalıştı fakat bir türlü istedikleri gibi pozisyonlar üretemediler.

GÜNEŞ'TEN HAMLE GELDİ
Maçta temponun düşmesiyle iyice kısırlaştı mücadele. Orta sahada iki takım da oyundan düştü fakat ortaya pozisyon çıkmadı. İki takımda da pas hataları arttı ve biraz yorgunluk ortaya çıkmaya başladı. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş de 58. dakikada Adrian'ı oyundan alıp Marek Sapara'yı oyuna aldı. Sapara'nın oyuna girmesinden sonra ise maçta tempo yine pek değişmedi ve oyun yine çok düşük bir tempo da devam etti.

ALANZINHO FİŞİ ÇEKTİ
Maçın ilerleyen bölümlerinde Trabzonspor önde olmasının verdiği rahatlıktan dolayı oyuna çok fazla asılmadı ve daha çok skoru korumayı düşündü. Şanlıurfaspor ise dakikalar ilerledikçe farkı azaltmak istedi fakat Trabzonspor'un buna müsaade etmemesi nedeniyle istediği oyunu ortaya koyamadı. Maçın son bölümlerine gelindiğinde Şanlıurfaspor takım halinde hücumu düşünüp birkaç atak geliştirmesine rağmen, oyuna sonradan giren Alanzinho 85. dakikada ceza yayından attığı şutla skour 3-0 yaptı.

HENRIQUE FARKI PERÇİNLEDİ
Alanzinho'nun golünden sonra Trabzonspor iyice rahatladı ve Şanlıurfaspor da oyun disiplininden koptu. Bu sırada Henrique 87. dakikada sahneye çıktı ve farkı 4'e çıkaran golü kaydetti.
Maçta başka gol olmadı ve Trabzonspor, Şanlıurfaspor'u 4-0 mağlup etti.


MAÇTAN DAKİKALAR

90. dakika ve maç Trabzonspor'un 4-0 üstünlüğü bitti. Trabzonspor 5. tura yükseldi.

87. dakika: GOOOOOOL HENRİQUE


Alanzinho ceza sahası yayının 1 metre kadar önünde bomboş kaldı. Plaselediği top, kalenin sol 90'ına yakın bir yere gitti ve gol oldu.

86. dakika: GOOOOOOOOOOOLL ALANZİNHO...

83. dakika: Trabzonspor'da Colman oyundan çıktı, Alanzinho oyuna girdi.

80. dakika:
Şanlıurfaspor oldukça tehlikeli geldi. Mehmet Ayaz'ın sol çaprazdan vuruşunu Tolga çeldi, çizgiden Mustafa Yumlu çizgiden çıkardı.

79.
Şanlıurfaspor'da 3. ve son oyuncu değişikliği : Alfred Sankoh oyundan çıkıyor. Samet Bülbül oyuna giriyo

78. dakika:
Orta sahadan kalabalık bir şekilde ileri çıkan Şanlıurfaspor'da Sankoh'nun çok uzaklardan yaptığı vuruş açık farkla auta gitti.

75. dakika Şanlıurfaspor'da Hamit, Aykut'a sert bir faul yaptı. Sarı kart gördü.

73. dakika: Olcan oyunda çıktı, Halil Altıntop oyuna dahil oldu.

73. dakika: Şanlıurfa'da Serdar sarı kart gördü.

71. dakika: Şanlıurfa'da Gökhan oyundan çıktı, Tunç oyuna girdi.

71. dakika: Trabzonspor'da Zeki sarı kart gördü.

70. dakika:
Trabzonspor 5'e 2 geldiği pozisyondan faydalanamadı.

68. dakika: Şanlıurfaspor ilk değişiklik hakkını kullandı. Tonia oyundan çıktı Sami oyuna girdi.

67. dakika: Henrique'nin vuruşunda top rakibe çarpıp Olcan'ın önüne düştü. Olcan topu ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt gerekçesi ile golü saymadı.

66. dakika: Topa oynama yüzdelerinde Şanlıurfaspor'un %56'ya 44 üstünlüğü var.

65. Her iki takımdra pas hataları yapıyor...

62. dakika: Yasin ceza sahasına ortaladı ancak Henrique yükseldi fakat topa vuramadı.

60. dakika: Yasin, sol tarafta Olcan'ı gördü. Olcan beklemeden kaleye vurdu ancak Atacan topu kornere çeldi. Korneri Olcan kullandı. Yakın direkte Şanlıurfalılar topu uzaklaştırdı.

59. dakika: Adrian oyundan çıktı, Sapara oyuna girdi...

55. dakika: Sol çaprazdan gelen Henrique, sağdan bindirme yapan Adrian'a pas vermek istedi ancak Şanlıurfaspor savunması araya girdi.

53. dakika: Şanlıurfaspor kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor. Trabzonspor rakip yarı alanda baskısını artırmaya çalışıyor.

53. dakika: Sağ taraftan Şanlıurfaspor'un kullandığı korner sonrası hakem faul dedi. Trabzonspor faul atışını Tolga'yla kullandı.

53. dakika: Trabzonspor'da Zeki, sakatlandı. Oyun dışına çıktı. Tedavisinin ardından oyuna girdi.

52. dakika: Colman, Sanko'ya yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.

50. dakika: Şanlıurfaspor sağ kanattan Serdar Özkan'la duran top kullandı. Yiğitcan'ın penaltı noktası üzerinde yerden sektirerek vurduğu voleyi Tolga kornere çeldi.

49. dakika: Ceza sahası içerisinden Aykut yerde kaldı. Trabzonsporlu oyuncular ve taraftarlar penaltı bekledi ancak hakem Çağatay Şahan oyunu devam ettirdi.

48. dakika: Şanlıurfaspor'da Sankoh'nun Colman'a orta sahada yaptığı hareket faul...

47. dakika: İki takımda orta saha pas hataları yapıyor.

46. dakika: İkinci yarıya Trabzonspor başlıyor.

ikinci yarı için takımlar sahaya geldi...

45. dakika: Hakem Çağatay Şahan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Trabzonspor, ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi.

43.
Trabzonspor rakip yarı alanda pas yapıyor. Şanlıurfaspor yarı sahasından çıkamıyor.



42.
Şanlıurfaspor kalabalık geldi. Ceza sahası yayındaki mücadeleden sonra, sol çaprazda Mehmet Ayaz, seken topa sert vurdu. Top direğe çarparak dışarı gitti.

41.
Trabzonspor sol kanattan gelmeye çalıştı. Emerson'un çizgiye paralel bir şekilde Olcan'a vermeye çalıştığı pas taca gitti.

40.
Şanlıurfaspor'da Özgür ceza sahası ön çizgisinin 1 metre kadar önünde müsait pozisyonda kaldı. Özgür'ün yaptığı vuruş kalenin hemen üstünden auta gitti.

39.
Trabzonspor tehlikeli geldi. Olcan'ın ara pasıyla Henrique ceza sahası içine girdi. Rakip savunmadan kurtulmak isteyen Henrique başarısız oldu ve Şanlıurfaspor topu uzaklaştırdı.

38.
Trabzonspor, rakip yarı alanda pas yapmaya devam ediyor.

37.
Trabzonspor, oyunu rölantiye aldı ve pas yapıyor.

35. Adrian'ın pasında topla buluşan Henrique, uzaktan vurdu. Top Atacan'da kaldı.

34.
İki takımda sürekli top kayıpları yapıyor.

32.
Sol kanat son çizgiden Serdar Özkan serbest vuruş kullandı, top savunmadan geri geldi.

31.
Topla oynama yüzdelerinde Şanlıurfaspor'un %51'e 49 üstünlüğü var

28. Serdar Özkan'a Zeki Yavru'nun kendi yarı alanının sol ortasında yaptığı hareket faul...

24.
Trabzonspor sol kanattan Emerson'la geldi. Emerson'un güzel ortasına ön direkte bulunan Olcan güzel bir kafa vuruşu yaptı ve takımını 2-0 öne geçirdi.

24 GOOOOOLLL OLCAN...

21. Trabzonspor'da Aykut uzaktan bir şut denedi. Ancak top uzak bir farkla dışarı çıktı.

18.
Trabzonspor kontra atakla geldi. Sağ kanatta Olcan'ın merkezdeki Adrian'a verdiği pas sonrası, Adrian Henrique'yi savunma arkasına sarkıtmaya çalıştı ancak Şanlıurfaspor pas arası yaptı.

17.
Şanlıurfaspor, kapılan top sonrası hızlı bir şekilde gelmeye çalıştı. Celutska'nın Serdar Özkan'a orta sahada yaptığı müdahaleye hakem Çağatay Şahan faul dedi.

15. Trabzonspor'da Zeki, sağ kanattan sıfıra kadar indi. Ortaladı Atacan topu iki hamlede bloke etti.

12.
Şanlıurfaspor, Trabzonspor'a kendi yarı alanında pres yapıp çıkartmamaya çalışırken, savunmasını öne çıkardı. Hızlı gelen Trabzonspor atağı sonunda, ceza sahası sol çaprazından giren Yasin Öztekin, uzak köşeye güzel plaseledi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
nuşa
12.. GOOOOOLLL YASİN

10.
Adrian'ın kullandığı serbest vuruşu, kaleci Atacan çıkardı.

9.
Şanlıurfaspor kendi yarı alanında hazırlık pasları yaparken topu kaptırdı. Şanlıurfaspor'dan Özgür'ün Olcan Adın'a yaptığı hareket faul. Trabzonspor, ceza sahasının sol ön köşesinden serbest vuruş kullanacak.

8.
Şanlıurfaspor kendi yarı alanından faul atışı kullanacak.

7.
Trabzonspor, Olcan ve Emerson'un bulunduğu sol kanattan atak geliştirmeye çalıştı ancak Şanlıurfaspor savunması iyi kapandı.

6.
Trabzonspor kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor.

5.
Tonia Tisdell'in ara pasıyla savunma arkasına sarkmak isteyen Gökhan Güleç'in pozisyonu için ofsayt bayrağı kalktı.

5.
Trabzonspor, sağ kanattan Olcan'la köşe vuruşu kullandı. Şanlıurfaspor savunması karşıladı.

3.
Şanlıurfaspor, Serdar Özkan'la sol taraftan duran top kullandı. Serdar'ın ortası sonrası kaleci Tolga'ya yapılan hareket faul..

1.
Şanlıurfaspor karşılaşmanın ilk köşe vuruşunu Özgür Özkaya ile sağ taraftan uzak direğe kullandı, Trabzonspor savunması karşıladı.

Maç başladı...


MAÇ ÖNCESİ AYRINTILAR..

-Trabzonspor 2010-11 sezonunda Z.Türkiye kupasında gruplarda elenirken 2009-10 sezonunda kupayı müzesine götürmüştü.

-Oynadığı 13 maçta 4 galibiyet 4 beraberlik 5 yenilgi alan Şanlıurfaspor 15 gol atıp kalesinde 17 gol gördü.

-
Şanlıurfaspor 2012-13 sezonunda PTT 1.Lig’de geride kalan 13 haftada 16 puan topladı ve 12.sırada yer alıyor.

-Trabzonspor 2012-13 sezonunda Süper Lig’de 13 maç, Avrupa kupalarında 2 maç olmak üzere toplamda 15 resmi maça çıktı.

-Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Trabzonspor ile PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü tur maçında Trabzonspor, sahasında PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor'u konuk ediyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Çağatay Şahan yönetecek. Şahan'ın yardımcılıklarını Cumhur Altay ve Şenol Ersoy yapacak.

TRABZONSPOR

Tolga
Zeki
Mustafa
Celustka
Emerson
Colman
Aykut
Adrian
Yasin
Olcan
Henrique


ŞANLIURFASPOR

Atacan
Tisdell
Yiğitcan
Mehmet Ayaz
Serdar Özkan
Kağan
Abdulhamit
Gökhan Güleç
Sankoh
Ramazan Sal
Özgür Özkaya