Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe maçında Zokora'ya ırkçı hakarette bulunduğu gerekçesiyle Fenerbahçeli Emre Belözoğlu hakkında Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Trabzonspor'un dilekçesinde Emre'nin 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Süper Final karşılaşmasında bir pozisyon sonrasında Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun, Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora'ya ırkçı hakarette bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Trabzonspor, bugün avukatı Nusret Yılmaz aracılığıyla Emre Belözoğlu hakkında, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesini Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na iletilmek üzere Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na veren avukat Nusret Yılmaz, "Trabzonspor kulüp olarak oyuncusunun arkasında olduğunu göstermek için suç duyurusunda bulundu" dedi.

DİLEKÇEDE NELER VAR?

Trabzonspor'un Emre Belözoğlu'nun 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 14/2 ve 6250 sayılı kanunun 3. maddesi gereğince yargılanması istemiyle verdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe Trabzonspor maçında Zokora'ya 'F..ing negro' gibi 'S... zencisi' anlamına gelen ifadeler kullandığı görüntülerden tespit edilmiş, maç sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı mülakatta oyuncu Emre Belözoğlu kötü sözler söylediğini kabul etmiştir. Bu nedenle Emre Belözoğlu'nun 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 14/2 ve 6250 sayılı kanunun 3. maddesi gereğince yargılanarak 3 aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ediyoruz".

KANUN MADDESİ NE DİYOR?

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un "Hakaret içeren tezahürat" başlıklı bölümünde yer alan 14'üncü maddesinin 2. fıkrasında şu ifadeler yer alıyor:

"Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

6222 sayılı kanunda öngörülen 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, 6250 sayılı kanunla, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına indirilmişti.