61SAAT SPOR-Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta mücadelesin Trabzonspor, evinde Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı.

Avni Aker Stadı'nda oynanan ve yalnızca kadın ve  çocukların izleyebildiği karşılaşmada konuk ekip Mert Nobre'nin 14. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Trabzonspor, bu gole ikinci yarının ilk saniyelerinde karşılık verdi. Soner Aydoğdu, 46. dakikada attığı şık golle bordo mavili ekibin karşılaşmadan 1 puanla ayrılmasını sağladı.

Bu maçla beraber Trabzonspor, son 10 yılın en kötü istatistiklerine sahip olmuş oldu. Bu sonuçla beraber Trabzonspor, 9 puan 5. sıraya yükselirken, attığı 5 gollede ligde Gaziantepspor ile birlikte ligde en az gol atan 5. takım oldu. Ayrıca Trabzonspor yediği 3 gollede en az gol takım konumunda.

Lig Tv'nin derlediği istatistiğe göre ise; Bordo Mavili takım 9 puanla birlikte, son 5 yılın en başarısız ilk 6 hafta performansına ulaştı.  Yine Trabzonspor attığı 5 golle son 10 yılın en kısır ilk 6 hafta performansını yaşıyor.


21.gif


Trabzonspor hanesine yazılacak en kötü sonuçlardan biri ise Mersin İdmanyurdu maçının ilk yarısı oldu. Bordo-Mavili takım ilk yarıda rakip kaleye tek bir şut bile atmadı. İkinci yarı başladığında ise attığı ilk şut gol oldu.

İŞTE MERSİN MAÇININ İSTATİSTİKLERİ
Mersin İdmanyurdu maçında Trabzonspor 90 dakika boyunca, Trabzonspor etkisizliği istatistiklere de yansıdı. Trabzonpor 90 dakika boyunca kaleye sadece 5 şut çekerken, 4'ü kaleyi buldu. Mersin ise 11 şut çekti, 5'i kaleyi buldu. Kornerlerde Mersin 5 korner kullanırken Trabzonpor ise 4 korner kullandı. Her iki takımda ofsaytlarda 3'te kalırken, Faullerde ise Trabzonspor 13 Mersin ise 12 faul yaptı.
Ceza sahasına ortalarda ise Trabzonpor 13 ortadan 2'si yerini bulurken, Mersin ise 20 ortadan 5'i isabetliydi.
Paslarda da Mersin 453 pastan 409'unda başarılı olurken Trabzonspor 403 pastan 357'de isabet sağladı. Topla oynamada ise Trabzonspor kendi evinde oynamasına rağmen oranlar yüzde 53 ve 47 ile Mersin İdmanyurdu lehineydi.

KAYNAK: 61SAAT.COM