Trabzonspor taraftarı olan Ersin Gökalioğlu adlı vatandaş, tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Habertürk'ten Özden Atik'in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet dilekçesi sunan Ersin Gökalioğlu, Aziz Yıldırım’ın 28 Temmuz 2012 tarihinde yaptığı ve televizyonlarda canlı yayınlanan konuşmasında devlete ve hükümete olan güvenini sarstığını ileri sürdü.

Yıldırım’ın açıklamaları nedeniyle bunalıma girdiğini belirten Gökalioğlu, “Trabzon ve Trabzonspor’u rencide edecek açıklama ve iftiralarda bulunmuştur. Ülkemizde futbol üzerinden kişileri kutuplaştırmaya çalışmaktadır. Kişisel olarak beni maddi ve manevi zarara sokmuştur” dedi.

‘YARGILANSIN’
Ersin Gökalioğlu adlı taraftar, Aziz Yıldırım’ın “yapmış olduğu açıklamalarla hükümete ve devlete karşı güveni sarsması, Trabzon ve Trabzonspor düşmanlığı içinde olması, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarlarının barışını bozma çabasında olması” suçlarından yargılanmasını talep etti.

Aziz Yıldırım ne demişti?
Suç duyurusunda Aziz Yıldırım’ın şu sözleri şikâyet konusu yapıldı: “Bolulu imama Trabzonspor 300 bin TL vermiş. Biz Sivas’ta mağlup olalım diye. Biz bu işleri bedava yaptırıyoruz! Eski bir Sivassporlu oyuncu var; adını söylemeyeyim. Çocuğa yazık olur. Trabzonsporlulardan bu çocuğa para gelmiş; çocuk anlatıyor.”