TFF’nin kuruluş tarihinden bu güne bakıldığında; Atama ile görevlendirilen federasyon kurullarında Trabzonspor, Kemal Ulsu’nun başkanlığında şimdi rahmetli olan Süha Akçay ile İskender Önal’ı ilk kez iki kontenjan hakkını kullandı.
Daha sonraları Trabzonlu üyeler bazı federasyonlarda birden fazla yer aldı ancak bunlar arasından sadece birini Trabzonspor kontenjanından kullanarak yönetime sokmuştu.
Örneğin Haluk Uyusoy’un TFF başkanlığında Hüsnü Hayali ile Haşim Sayitoğlu TFF yönetiminde yer alırken Hayali, Ulusoy’un kendi kontenjanından listeye girmişti.



TFF oluşum tarihlerine bakıldığında İskender Önal, Şenez Erzik’in TFF Başkanlığında As Başkanlık yaptı.
Bu dönemde de Trabzonspor tek üye ile temsil edildi. Özkan Sümer de Erzik’in 3. TFF başkanlığında As Başkanlık yaptı.Bu dönemde de Trabzonspor tek kontenjanı ile TFF yönetiminde temsil edildi.

MUSTAFA BEYAZLI TAYLAN ÖNEN İLK KEZ OLUYOR
Yıldırım Demirören yönetimindeki TFF’de ise Trabzonspor lobisini kullanarak ilk kez kontenjan sayısını iki ile kullandı. Böylelikle Trabzonspor Türk futbolunun en kritik süreçten geçtiği bir dönemde iki kişi ile TFF’de temsil edilerek bu son seçimde hamlelerini yerinde ve doğru yaptığını kanıtladı.

BEYAZLI VE ÖNEN KİMDİR?
Mustafa Beyazlı Trabzon Belediye meclisinin Ak Partili üyesi. Trabzonspor’un eski yöneticilerinden. Faruk Özak’ın başkan olduğu dönemde Trabzonspor’da yöneticilik ile tanıştı. Özak’a çok yakın biri. Siyasi olarak da Özak ile aynı kulvarda.




Taylan Önen ise 1980 öncesi CHP’nin bir dönem Trabzon il başkanlığını yapan bir avukat. Trabzonspor’da devrim olarak nitelendirilen 2 bin genel kurulu öncesi ve sonrası oluşumlarda etkin rol üstlendi. Yönetim kurulu eski üyesi. TFF’da tahkim ve disiplin kurullarında görev yaptı. Son dönemlerde TFF’de ki bir görevinde Trabzonspor’un o dönemki yönetimi kendini desteklemediği için göreve devam etmeyince sert açıklamalarda bulunmuş, İstanbul’dan Trabzon’a gelerek zamanın yönetimine sert eleştiriler yapmıştı. Önen de Faruk Özak’a yakın bir isim. Trabzonspor’un şu kritik süreçte bir hukukçu olarak TFF’de hakkını koruyup kollamada radikal duruşları ile dikkat çekecek bir isim..



KAYNAK: