61SAAT-Trabzonspor, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde Macaristan'ın Videoton takımı ile dün yaptığı ve penaltılarla elendiği karşılaşma ile toplamda 48. karşılaşmasına çıktı.

UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen bordo-mavililer, bugüne kadar oynadığı 50 maçın 16'sında sahadan galibiyetle ayrıldı. 11 maçta berabere kalan bordo-mavililer, 20 maçta da rakiplerine mağlup oldu. Bu maçlarda rakip filelere 68 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde 79 gol gördü.

UEFA'da en büyük başarısı 3. tur

Trabzonspor, UEFA Kupası'nda en büyük başarısını 2 kez 3. tura yükselerek elde etti.

Bordo-mavililer, 1991-1992 sezonunda ilk turda Yugoslavya'nın Gradjanski takımını, 2. turda Fransa'nın Olimpik Lyon takımını elerken, 3. turda Danimarka'nın BK Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etti.
Karadeniz ekibi, 1994-1995 sezonunda da 1. turda Romanya'nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere'nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükseldi ancak 3. turda İtalya'nın Lazio takımına elendi.

Trabzonspor, Macaristan temsilcisi Videoton'u eleseydi tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmış olacaktı. 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlayan turnuvada Trazonspor Videoton karşılaşması da dahil toplamda 4 takımla Play-Off mücadelesine çıktı.
İlk olarak 2009-2010 sezonundaToulouse ile karşılaşan Bordo-Mavililer bu takıma kendi sahasında 3-1 yenilirken, deplasmanda ise 1-0 yenmesine rağmen Play-Off'larda elenmişti. Bir sonraki sezon da Liverpool ile karşılaşan Trazonspor bu takıma yine Play-Off'larda 1-0 ve 2-1'lik skorlarla yenilmişti.
Şike sürecinin başladığı 2011-2012 sezonunda Play-Off'larda Atletic Bilbao ile karşılaşan Trabzonspor deplasmanda 0-0 berabere kalırken ikinci maç öncesi Fenerbahçe'nin şampiyonlar Liginde men edilmesinin ardından bu kulvarda yoluna devam etmişti. Şampiyonlar Liginde elenen Trabzonspor yeniden döndüğü UEFA Avrupa Liginde ise PSV'ye elenerek kupaya veda etmişti.
Bu sezonda UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak için yine Play-Off'larda mücadele eden Trabzonpor Macaristan temsilcisi Videoton'a penaltılardan elenerek bir anlamda elenme geleneğini sürdürdü.

Kaynak: 61saat.com