61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzonspor 3 puan silinmesine itiraz etti…

Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada çıkan saha olayları nedeniyle Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve ciddi bir ceza alması beklenen Trabzonspor’un 19 yaş altı takımına federasyondan ilginç bir ceza geldi.
Buna göre Federasyon Beşiktaş maçına çıkmadığı için Trabzonspor 19 yaş altı takımına 3 puan silme cezası verdi. Ancak bu cezada Trabzonspor’un değil TFF’nin büyük bir hatasının olduğu öğrenildi.

Trabzonspor 19 yaş altı takımında oynayan bir çok oyuncu aynı zamanda Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin okul takımında görev alıyor.  Trabzonspor bu nedenle Okul takımının maçlarından dolayı ligde oynayacağı Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Fenerbahçe maçları için TFF’ye yazı yazarak erteleme istedi.

Bu noktada Federasyon da Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçları için erteleme onayını kabul etti.  Bu noktada Trabzonspor 19 yaş altı takımında ki oyuncular da okul takımının maçlarına katıldı.

Ancak burada işin ilginç yanı  Trabzonspor’un 19 yaş altı takımı ile Beşiktaş’ın 19 yaş altı takımının maçının olduğu gün ve saatte Erdoğdu Anadolu Lisesi ve Ankara Deneme Lisesinin maçı vardı. Bordo-Mavililerde başvurdukları 1. Ve 3. Maçın tehir edilmesinden dolayı 2. Maçında tehir edildiğini düşünerek bu maç okul takımının maçına katıldı.
Ancak federasyon bordo-mavililere bu maça çıkmadıkları için 3 puan silme cezası verdi. Trabzonspor’da bu karara
Tahkim Kurulunda itiraz etti.

Trabzonspor Alt Yapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, “Okul takımının maçlarından dolayı fedeasyonu 3 maç için yazı yazdık. 1. Ve 3. Maç tehir edildi. Sanıyoruz 2. Maç gözden kaçtı. Çünkü aynı gün ve saatte okul takımının maçı vardı. Okul takımı da Sakarya’da, Ankara Deneme Lisesi ile maç yapacaktı. İlk maç ve son maç tehir edildiği için onun da tehir edildiği düşüncesiyle o maça gitmedik. Burada hatayı da bize buluyorlar. Bir yazıda 3’ünün de tehir edilmesini talep ettik. İtiraz ettik. Burada yüzde yüz haklıyız.

Gençlerbirliği maçı ertelendi. Üçüncü Fenerbahçe maçı ertelendi” dedi.