Yeni sezon hazırlıklarını Macaristan'da sürdüren Trabzonspor, 5 hazırlık maçında 20 gol kaydetti.
Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde geçen sezonun olumsuz izlerini silerek, ofansif bir futbol ortaya koymayı amaçlayan bordo-mavili takım, Macaristan kampında oynadığı ilk hazırlık maçında Avusturya'nın dördüncü lig ekiplerinden SV Gerasdorf'u 6-1, ikinci karşılaşmasında Macaristan üçüncü lig ekiplerinden Györi ETO'yu 2-0 mağlup etti.

İlk ciddi sınavında Macaristan'ın köklü kulüplerinden MTK Budapeşte'yi 5-0, daha sonra ise Gyirmot'u 2-0'la geçen Karadeniz ekibi, dün de Avusturya dördüncü lig ekiplerinden Karabakh Wien'i 5-0 yendi.
Yanal yönetiminde 5 hazırlık maçından galibiyetle ayrılan Trabzonspor, 20 gol atarak, maç başına 4 gol ortalaması yakaladı. Bordo-mavililer, kalesinde ise 1 gol gördü.

11 oyuncu gol attı

Trabzonspor'da 5 hazırlık maçında 11 oyuncu gol atmayı başardı.
Karadeniz ekibinde en golcü oyuncu 4 golle Yusuf Erdoğan olurken, bu oyuncuyu 3 golle Okay Yokuşlu takip etti. Mehmet Ekici, Uğur Demirok, Ramil Sheidaev, Matus Bero 2'şer, Muhammet Beşir, Yusuf Yazıcı, Mustafa Akbaş, Dame N'Doye ve Zeki Yavru da 1'er gol kaydetti.
Bordo-mavili takımda yerli oyuncular 20 golün 15'ini atarken, yabancı oyuncular ise rakip filelere 5 gol gönderdi.

Bero'dan 2 gol

Trabzonspor'un yeni transferi Matus Bero, ilk oynadığı hazırlık maçında 2 gol attı.
Karabakh Wien maçının ikinci yarısında oyuna girerek, ilk kez bordo-mavili takımın formasını giyen Slovak orta saha oyuncusu, performansıyla dikkat çekti.